OTP Bank: Vom ajunge la 100 de unitati deschise pana la finalul anului

OTP Bank Romania a deschis o noua agentie in Constanta, ca parte a strategiei de extindere pe piata bancara romaneasca, care prevede atingerea unui nivel de 100 de unitati pana la finalul acestui an, a informat un comunicat al bancii.

Banca a incheiat anul 2006 cu 66 de sucursale si agentii, iar la inceputul acestui an a deschis inca sase unitati in Focsani, Hunedoara, Timisoara, Vaslui si Cluj, potrivit reprezentantilor bancii. "OTP Bank Romania preconizeza ca pana la sfarsitul anului 2007 sa aiba peste 100 de unitati operationale in toata tara",se spune in comunicat.

Noua agentie ofera produse si servicii bancare atat populatiei, cat si companiilor. Banca si-a intarit segmentul de retail prin lansarea mai multor oferte, iar in curand vor fi lansate alte noi produse, ca parte a strategiei pentru segmentul de retail pe anul 2007. " Devenim un jucator activ pe piata bancara din Romania", a declarat directorul general al OTP Bank Romania, Frigyes Harshegyi. "Dupa studierea tendintelor si a evolutiei probabile a segmentului bancar, acum suntem pregatiti sa operam miscari vizibile, menite sa ne ajute sa ne atingem obiectivul pe termen mediu, acela de a detine o cota de piata de 4-5% din sectorul bancar romanesc", a adaugat el.

OTP Bank Romania a atins, in decembrie 2006, o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata, potrivit comunicatului bancii.

Banca avea active de 2,64 miliarde lei (781 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 1,53% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei. OTP Bank Romania este parte a grupului financiar ungar OTP, care opereaza in noua tari din Europa Centrala si de Est si deserveste peste 11 milioane de clienti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri