Sectorul bancar a realizat jumatate din tranzactiile la Bursa

Piata de capital a revenit, asa cum ne-am obisnuit, pe crestere, dupa corectia serioasa din prima zi a saptamanii. Indicii bursieri au inregistrat, ieri, o apreciere de aproape doua procente, si anume BET-C cu 1,95 la suta si BET cu 1,82 la suta.

Lichiditatea bursiera s-a cifrat la aceleasi valori modeste, nedepasind 200 de miliarde de lei.
Asadar, in lipsa societatilor de investitii financiare, suspendate de la tranzactionare pentru raportarea hotararilor din cadrul Adunarilor Generale, valoarea tranzactiilor a fost de 197,9 miliarde lei. Daca in sedinta precedenta, cei mai lichizi emitenti de la prima categorie erau tranzactionati in minus, ieri situatia

s-a schimbat. Actiunile SNP s-au apreciat cu 3,92 la suta pana la o cotatie de 3.180 lei pe actiune, iar cele ale Rompetrol au crescut cu 2,72 la suta pana la un pret de 830 lei pe actiune. De remarcat si cresterea actiunilor BRD, care s-au apreciat de la 42.400 lei la 44.000 lei pe actiune, inregistrand o ascensiune de 3,77 la suta. Cea mai mare apreciere a apartinut, insa, ieri, titlurilor societatii Compa, care au crescut cu 14,62 la suta la un curs de 14.900 lei pe actiune pe fondul unei lichiditati ridicate pentru aceasta societate, de 5,9 miliarde lei.

O crestere asemanatoare a inregistrat si Oltchim, a carei cotatie a urcat pana la 2.750 lei pe actiune, cu un plus de 14,58 la suta. Peste jumatate din valoarea totala a tranzactiilor a fost sustinuta de schimburile cu actiuni ale Bancii Transilvania, cifrate la 106,3 miliarde lei. Urmatorii in topul celor mai tranzactionati emitenti au fost Rompetrol Rafinare, cu un rulaj de peste 55 miliarde lei, si SNP Petrom, cu 7,9 miliarde lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Ar putea schimba pensiile private regulile jocului in piata imobiliara?
Setari Cookie-uri