East Capital a preferat sa investeasca mai mult pe piata de capital din Romania, decat in Bulgaria deoarece tara noastra e mai stabila din punct de vedere macroeconomic, iar economia creste mai rapid, a declarat administratorul de fonduri la East Capital, Jacob Grapengiesser.
"A fost in primul rand o decizie macroeconomica. Romania este pentru moment mai interesanta decat Bulgaria", a spus Jacob Grapengiesser, la un summit sud-est european organizat de East Capital.

Printre atuurile Romaniei se numara dimensiunile mai mari ale pietei si rata superioara de crestere economica in comparatie cu Bulgaria. Un alt element pozitiv este ca in Romania inflatia e in scadere generalizata, in timp ce in Bulgaria fluctueaza, a adaugat reprezentantul East Capital. El a adaugat ca in Romania nu exista probleme cu finantarea deficitului de cont curent mare "astfel nu vor exista presiuni asupra monedei romanesti", potrivit NewsIn.

In Romania exista mai multe societati pe cele doua piete de capital, BVB si Rasdaq, astfel ca "poti gasi companii listate din aproape orice sector", considera Grapengiesser care la capitolul dezavantaje a mentionat ca "ambele tari sufera de lichiditate mica".

Investitiile East Capital in Romania s-ar putea dubla in maxim trei ani in conditiile in care piata se va dezvolta potrivit estimarilor companiei.East Capital este o societate independenta de administrare a fondurilor deschise de investitii, specializata in pietele est europene de capital, cu active nete de peste 3,8 miliarde Euro si are o baza de clienti care trece de 250.000, diversificata din punct de vedere geografic.

Bancile romanesti listate, mult mai scumpe decat valoarea contabila

Titlurile celor trei banci listate in Romania se tranzactioneaza la un pret de sase - sapte ori mai mare decat valoarea contabila ceea ce reprezinta una din cele mai mari valori din regiune, a declarat Jacob Grapengiesser, adminsitrator de fonduri la East Capital. East Capital si-a vandut detinerea la Banca Transilvania si a cumparat actiuni la o banca din Serbia pe care a platit mult mai putin, a mai spus Grapengiesser. Pretul platit pentru o actiune a fost de 1-1,5 ori ai mare decat valoare contabila.

Sectorul bancar este unul dintre cele mai interesante pentru investitiile efectuate de East Capital. Fondul detine 0,1% din capitalul Erste Bank, care le ofera expunere la actiunile bancare. Fondul are detineri si in titlurile societatilor de investitii financiare.

Investitiile East Capital in Romania depasesc 124 milioane dolari, iar principalele investitii sunt Petrom, Impact si SIF-uri, dar piata romaneasca prezinta un interes sporit pentru companie dupa aderarea la UE. Viziunea companiei este de a investi tot mai mult pe termen lung.Fondurile de investitii administrate de East Capital sunt: East Capital Russian Fund, East Capital Baltic Fund, East Capital Eastern European Fund, East Capital Balkan Fund si East Capital Turkish Fund.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri