Lideri din industrie, experți în tehnologie și parteneri din întreaga lume s-au adunat la evenimentul Huawei Connect din acest an pentru a explora modul în care tehnologia digitală și inteligentă poate contribui la accelerarea tranziției ecologice și digitale a Uniunii Europene.

"Europa face progrese incredibile în ceea ce privește transformarea digitală, iar voi conduceți tranziția globală către un viitor mai verde. Huawei lucrează cot la cot cu clienții și partenerii noștri europeni de mai bine de 20 de ani. Am făcut progrese mari în ceea ce privește conectarea oamenilor, împuternicirea companiilor și construirea ecosistemului digital al Europei. Continuăm să ne consolidăm sprijinul în Europa pentru transformarea digitală, inovarea locală, sustenabilitatea și securitatea cibernetică”, a declarat Ken Hu, președintele rotativ al Huawei.

Jim Lu, vicepreședinte senior al Huawei și președinte al regiunii europene, a propus patru piloni pentru a sprijini mai bine tranziția digitala și sustenabilă a Europei: conectivitatea tuturor lucrurilor, intelligent cloud, bits manage watts și cooperarea deschisă.

"Huawei este pregătită și dornică să colaboreze cu partenerii pentru a oferi clienților produse și soluții mai bune. Vom continua să facem eforturi în direcția tranziției ecologice și digitale a Europei", a declarat Lu.

Conectarea tuturor lucrurilor cu rețele de mare viteză este esențială pentru transformarea digitală. Acest fapt este valabil mai ales în mediile industriale, unde rețelele de înaltă performanță susțin transmiterea, analiza și calcularea, în timp real, a unor cantități masive de date.

De exemplu, Huawei a colaborat cu parteneri pentru a contribui la transformarea terminalului intermodal East-West Gate (EWG) din Ungaria în primul terminal logistic alimentat cu 5G din Europa. Cu o lățime de bandă ultra-înaltă, latență ultra-redusă și fiabilitate ridicată, 5G ajută la activarea macaralelor suspendate complet automatizate și controlate de la distanță pentru logistica feroviară inteligentă. Terminalul este mult mai sigur, oferă condiții de lucru mai bune și funcționează cu 20% mai eficient.

În condițiile în care totul este conectat, cloud-ul este motorul din spatele algoritmilor și al puterii de calcul masive, necesare pentru a ajuta industriile să devină inteligente.

"Huawei Cloud va continua să investească în Europa. Acum, cu noduri cloud atât în Irlanda, cât și în Turcia, Huawei Cloud se numără printre principalii furnizori de servicii cloud cu cea mai rapidă creștere din lume", a declarat Lu.

"Europa este un lider mondial în tranziția către o energie curată și ecologică. De ani de zile lucrăm la integrarea soluțiilor digitale și a tehnologiilor electronice de putere pentru a stimula producția de energie curată și pentru a promova digitalizarea sistemelor energetice. Până în prezent, Huawei a contribuit la generarea a 228 de miliarde de kilowați-oră de energie electrică verde în Europa, reducând emisiile de carbon cu 102 milioane de tone, creând în același timp zeci de mii de locuri de muncă de înaltă valoare", a mai spus Lu.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri