Un update recent al aplicației Google a făcut ca aplicația de optimizare și securitate a mai multor modele de telefoane Huawei, printre care Huawei P20 și Huawei P30, să detecteze Google care fiind infectat cu un virus troian.

Atât pe pagina de support a Google Play, cât și pe alte forumuri, utilizatorii au raportat un mesaj primit de la aplicația de securitate a Huawei care menționează că Google ar fi infectat cu TrojanSMS-PA. Virusul ar putea să trimită SMS-uri și să descarce/instaleze aplicații automat, fără acordul utilizatorului.

Alte software-uri antivirus mobile, precum Norton Antivirus, nu detectează însă că aplicația Google ar fi infectată, așa că este destul de posibil ca eroarea să fie una fals pozitivă. Dacă eroarea ar fi într-adevăr fals pozitivă, utilizatorii ar putea pur și simplu să ignore avertismenul infectării până când Google și Huawei își actualizează aplicațiile și rezolvă problema.

O parte din utilizatori au raportat că dezinstalarea ultimului update al Google duce la eliminarea avertismentului de virusare.

Unii utilizatori au pus eroarea pe seama războiului tehnologic dintre SUA și China, menționând că Huawei ar încerca astfel să convingă utilizatorii să dezinstaleze Google.

Până la ora publicării acestei știri, Huawei nu a comentat oficial pe cu privire la această problemă. Eroare pare să fi apărut la finalul acestei săptămâni.

Sursa foto: Shutterstock / Framesira

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri