Germania intenţionează să interzică în reţelele sale 5G, începând cu 2026, piesele fabricate de producătorii chinezi Huawei şi ZTE, au declarat pentru AFP surse guvernamentale de la Berlin, conform Agerpres.

Potrivit propunerilor guvernului, componentele chineze ar urma să fie excluse din "reţeaua centrală" de la 1 ianuarie 2026, au indicat aceste surse, precizând că interdicţia se va aplica şi pieselor deja instalate.

Însă acest proiect iniţiat de Ministerul de Interne trebuie să facă obiectul unui acord în cadrul coaliţiei guvernamentale conduse de Olaf Scholz. Potrivit presei germane, nu toţi miniştrii sunt de acord în prezent.

În propunerea consultată de AFP, Ministerul de Interne invocă în special necesitatea de a "reduce riscurile" faţă de China, aşa cum preconizează recenta strategie adoptată de Germania cu privire la gigantul asiatic.

Infrastructurile critice, din care fac parte reţelele de telefonie, sunt vizate în mod special de această politică de consolidare a securităţii şi de reducere a dependenţelor unilaterale.

Auditul sistemelor de telecomunicaţii derulat în prezent de către guvern "nu este încheiat şi discuţiile cu alte ministere implicate în decizie continuă", a declarat miercuri într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne.

Pe fondul creşterii tensiunilor geopolitice, Germania şi-a înăsprit poziţia faţă de China în ultimul an şi încearcă să menţină un echilibru delicat între continuarea cooperării economice cu principalul său partener comercial şi protejarea intereselor sale strategice şi de securitate.

Huawei a fost din ce în ce mai mult blocată în cursa 5G și exclusă din capitalele europene din cauza temerilor legate de spionajul chinezesc.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri