Grupul chinez Huawei va începe anul viitor construcţia uzinei sale de echipamente de telefonie mobilă din Franţa, continuând planurile care vizau prima sa uzină din Europa, chiar dacă unele guverne europene restricţionează utilizarea echipamentelor 5G marca Huawei, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, conform Agerpres.

Huawei şi-a prezentat planurile pentru viitoarea uzină, cu o investiţie iniţială de 200 de milioane de euro, încă din 2020, însă debutul lucărilor a fost întârziat de pandemia de COVID-19, a precizat sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Sursa nu a putut oferi un calendar precis cu privire la data la care viitoarea uzină de la Brumath, în apropiere de Strasbourg, va deveni operaţională. Decizia celor de la Huawei vine în contextul în care unele guverne europene restricţionează sau chiar interzic utilizarea de echipamente de telecomunicaţii produse de firmele chineze Huawei şi ZTE, pe motiv de îngrijorări cu privire la securitatea naţională.

În paralel, liderii europeni discută cum să reducă riscurile, dar şi să coopereze cu a doua economie a lumii. China este al treilea mare partener comercial al Franţei, după Uniunea Europeană şi SUA.

În 2020, guvernul francez le-a spus operatorilor de telecomunicaţii care intenţionau să cumpere echipamente 5G de la Huawei că nu vor putea să reînnoiască licenţele pentru aceste echipamente după ce vor expira, ceea ce înseamnă practic o eliminare a acestor echipamente din reţelele de telefonie mobilă din Franţa. Însă, după o întâlnire cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, care a avut loc în luna iulie la Beijing,vicepremierul chinez He Lifeng a spus că Franţa a decis să prelungească licenţele pentru echipamentele 5G de la Huawei, în anumite oraşe.

Sursa foto: By viewimage / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri