CEC deschide conturi pentru incasarea subventiilor agricole

CEC a anuntat deschiderea unor conturi destinate producatorilor agricoli, persoane fizice si juridice sau persoane fizice autorizate (PFA), care vor sa acceseze subventiile primite de la Uniunea Europeana si de la Ministerul Agriculturii, distribuite prin Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, informeaza intr-un comunicat de presa.

Clientii persoane juridice si persoane fizice autorizate pot opta pentru deschiderea unui cont curent clasic sau a unui cont Privilegiu SRL. Pentru disponibilitatile din contul Privilegiu SRL, dobanda anuala bonificata difera in functie de soldul zilnic la contului, putand atinge nivelul de 6,5% la depunerile in lei.

Clientii persoane fizice au la dispozitie un cont curent personal, un cont de card sau un cont Privilegiu, pentru inacasarea subventiilor.

Odata deschis unul dintre aceste conturi, titularii pot beneficia si de restul produselor si serviciilor CEC. Depunerile in numerar se pot efectua la orice agentie CEC, iar retragerile de numerar se pot face si de la alte unitati CEC decat cea la care s-a deschis contul, in functie de optiunea titularului.

CEC detinea active de 7,04 miliarde lei (2,08 miliarde euro) la sfarsitul anului trecut si controla 4,09% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri