Directorul general al OTP Bank Romania, Frigyes Hrshegyi, care detine aceasta pozitie din primavara lui 2005, va primi alt mandat din 7 mai, iar in locul lui ar putea fi numit actualul director general adjunct al bancii, Lszl Disi.

Situatia a fost prezentata in adunarea generala a actionarilor OTP Bank Romania din 19 aprilie.

Contractul de munca al directorului general al OTP Bank Romania, Frigyes Hárshegyi, este incheiat pe o perioada determinata si expira in curand. Hárshegyi va detine din 7 mai functia de consilier sef al presedintelui in procesul de transformare a bancii, ce se desfasoara in cele opt tari unde este prezent grupul OTP si va fi, de asemenea, responsabil pentru relatiile guvernamentale internationale, a anuntat banca romaneasca.

Hotararea finala referitoare la schimbarea de personal va fi luata de catre OTP Bank Romania in cadrul adunarii generale extraordinare care va avea loc la sfarsitul lunii aprilie, se mai arata in comunicat. Actionariatul, pe baza propunerii consiliului de administratie, va hotari si referitor la preluarea conducerii bancii de catre László Diósi in calitate de director general, acesta ocupand pana in prezent functia de director general adjunct, coordonator al activitatii de retail bancar.

"Totodata, adunarea generala extrordinara va decide si noua forma de conducere a bancii, deoarece modificarea legislatiei din Romania permite adaptarea modelului aplicat deja in Bulgaria, conform caruia, consiliul de supraveghere este corpul suprem de conducere al actionarilor, in timp ce consiliul de administratie este alcatuit din membri ai conducerii locale", a mai anuntat banca.

OTP Bank Romania detinea active de 2,64 miliarde lei (781 milioane euro) la sfarsitul anului trecut si controla 1,53% din piata bancara romaneasca, dupa cum arata datele bancii centrale. OTP Bank Nyrt. detine 100% din actiunile OTP Bank Romania S.A.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Laszlo Diosi, OTP Bank Romania, inlocuit dupa 11 ani in functia de CEO