Piata de leasing se duce spre 4,3 miliarde euro anul acesta

Piata de leasing din Romania ar putea ajunge in acest an la valoarea de 4,3 miliarde euro, in crestere cu 32% fata de anul anterior, a anuntat Asociatia de Leasing si Servicii Financiare Nebancare (ALB).

ALB estimeaza pentru 2007 un total al bunurilor finantate in sistem leasing de catre membrii acesteia de 3,2 miliarde euro. Piata romaneasca de leasing a crescut in 2006 cu 62%, la peste 3,26 miliarde euro, peste asteptarile societatilor de profil.

In 2006 ALB a finantat active in valoare de 2,28 milioane euro - circa 70% din valoarea totala, iar Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) a finantat active in valoare de 842 milioane euro - 26%. Numarul total al contractelor incheiate de ALB si ASLR pana la finalul anului trecut era de 130.318, din care ALB a incheiat 82.353, iar ASLR - 47.965.

Constituita in 2004, Asociatia de Leasing si Servicii Financiare NeBancare (ALB) reprezinta societati de leasing ce sunt subsidiare ale unor grupuri bancare, precum si societati independente, cum ar fi Afin Romania, Alpha Leasing, BRD Sogelease, BT Leasing Transilvania, EFG Eurobank Leasing, Finans International Leasing, HVB Leasing, Immorent Romania, Italo-Romena Leasing, ING Lease, Motoractive Leasing, Piraeus Leasing, Raiffeisen Leasing, TBI Leasing, UniCredit Leasing sau Volksbank Leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri