Credite cu dobanzi mai mici si diversificarea ofertei devin foarte probabile datorita intensificarii concurentei pe piata bancara prin intrarea marilor banci internationale
Astfel, Banca Romaneasca a venit pe piata cu o oferta pentru cei care doresc un credit de nevoi personale in lei: un credit cadou pe saptamana, cu o dobanda fixa de 8,5% pentru primul an. Toti clientii care iau un astfel de credit pot castiga, prin tragere la sorti, valoarea creditului contractat, in plus fata de credit. Fiecare saptamana de promotie inseamna 1 castigator.

„Creditul de nevoi personale” de la Banca Romaneasca ofera clientilor 8,5% dobanda fixa pe primul an, pana la 10.000 euro (echivalent in lei) pe o perioada maxima de rambursare de 10 ani. Potrivit bancherilor de la BR, in oferta noului credit de nevoi personale, DAE este 14.69% pentru un credit pe 10 ani la o dobanda fixa de 8,5%

“Am lansat aceasta promotie pentru a scoate si mai mult in evidenta beneficiile creditului de nevoi personale. Acum clientii pot castiga de doua ori: o data printr-o rata mica data de dobanda avantajoasa de doar 8,5% si de perioada de 10 ani a creditului, a doua oara prin cadoul oferit in plus, egal cu valoarea creditului”, a declarat Sorin Mititelu, Directorul Diviziei de Retail din Banca Romaneasca.

Oferta de credite sporeste, atat ca urmare a sporirii relativ substantiale a economiilor populatiei si firmelor in banci, cat si a importantelor resurselor externe depuse in banci, care creeaza o sursa de creditare sanatoasa, neinflationista, potrivit specialistilor din sistemul bancar.

Creditele catre populatie au o pondere importanta in structura imprumuturilor acordate de banci, iar dezvoltarea acestui segment este foarte rapida pentru ca , pe de o parte, Romania inregistreaza o crestere economica puternica, o dezvoltare a produsului intern brut (PIB) cu circa 6% in ultimii sase-sapte ani, iar pe de alta parte, sunt create premizele cresterii intr-un ritm destul de rapid a resurselor populatiei.

Alpha Bank Romania este prima banca care va acorda incepand cu aceasta saptamana credite fara avans si va putea accepta si un grad de indatorare mai ridicat, fiind prima institutie financiara din Romania care a primit avizul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pentru normele de creditare realizate conform noilor reglementari.

Noile norme de creditare ale Alpha Bank Romania prevad doua modificari foarte importante pentru clienti, care constau in reducerea avansului minim solicitat la acordarea creditelor imobiliare sau ipotecare Alpha Housing, precum si cresterea gradului de indatorare. Regulamentele recent abrogate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) prevedeau un avans minim de 25% din valoarea imobilului si un grad de indatorare de maximum 40% din venitul lunar net al persoanelor care solicitau credite.

BCR, cea mai mare banca de pe piata, a fost un alt jucator care a adus de curand noutati pe piata creditelor de nevoi personale. BCR a continuat miscarea de extindere a maturitatilor la credite, prelungind pana la 25 de ani perioada de acordare a creditului pentru nevoi personale Maxicredit Extra/Super BCR, garantat cu garantii reale mobiliare/imobiliare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri