Cllientii Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) vor putea achita ratele prin serviciul de plati Fix Pay, care presupune deschiderea unui cont curent la Raiffeisen Bank si incheierea unui contract prin care clientul imputerniceste banca sa-i efectueze platile in contul RLB
Clientii care doresc sa efectueze plati din stainatate in conturile aferente contractelor de economisire – creditare, inainte de deplasarea in stainatate trebuie sa isi deschida un cont curent in lei, sa solicite un card de debit in lei si sa-si deschida un cont curent intr-o valuta convertibila (euro, dolari, franci elvetieni,etc), potrivit datelor publicate de companie. De asemenea, trebuie sa semneze un contract cu Raiffeisen Bank pentru serviciul Raiffeisen Online (plata se realizeaza prin intermediul Internetului) sau Raiffeisen Direct (plata se realizeaza prin intermediul telefonului).

Persoanele care au incheiat un contract de economisire-creditare cu RBL pot sa plateasca ratele aferente contractului si prin ordin de plata din contul curent la orice banca din Romania in contul de economisire – creditare deschis la RBL sau prin orice alta metoda de plata agreata de banca respectiva (e.g. plati planificate, prin intermediul Internetului etc.).

Raiffeisen Banca pentru Locuinte, prima banca de economisire - creditare de pe piata romaneasca, ofera doua tipuri de finantari: Creditul Locativ si Creditul Intermediar. Pentru a putea beneficia de un Credit Locativ, clientul trebuie in prima etapa sa economiseasca o anumita suma de bani timp de minim 18 luni. in perioada de economisire pe langa dobanda oferita de banca, de 3% pe an, clientii beneficiaza si de o prima anuala de la stat de 15%, dar nu mai mult de 150 euro pe an. in a doua etapa, clientii pot obtine un credit in lei, cu o dobanda fixa de 6% pe an.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte avea la finalul anului trecut active de 247,3 milioane lei (73,13 milioane euro), care o situau pe pozitia a 33-a in sistemul bancar romanesc, cu o cota de piata de 0,14%, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei. Planurile bancii prevad dublarea activelor in acest an, pana la aproximativ 135 milioane euro.

Banca si-a dublat anul trecut volumul economiilor atrase de la clienti prin produsele de creditare - economisire pe care le ofera, pana la 55 milioane euro. Raiffeisen Banca pentru Locuinte administra, la sfarsitul anului trecut, conturile a peste 100.000 de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri