Alpha Bank Romania si-a majorat capitalul social cu peste 58,2 milioane de lei, pana la 593,62 milioane de lei (echivalentul a circa 181,5 milioane euro), ca parte a planului de expansiune prin dezvoltarea retelei la 300 unitati pana la finalul lui 2010.

Majorarea capitalului social s-a facut prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net.

in prezent, banca are o retea de 79 de sucursale si agentii, dintre care noua au devenit operationale in primul trimestru al acestui an. Noile planuri strategice ale grupului Alpha Bank prevad extinderea puternica a activitatii prin dezvoltarea retelei de distributie si valoare adaugata pentru clienti, angajati si economia romaneasca.

Alpha Bank Romania a avut un profit brut inainte de impozitare la sfarsitul primului trimestru al acestui an de 6,57 milioane euro, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul sustinerii cresterii agresive a retelei de unitati.

Activele bancii au crescut in primele trei luni ale lui 2007 cu 17% pana la 2,47 miliarde euro, depozitele atrase de la clienti au crescut cu 10,4%, la 0,91 miliarde euro, iar volumul creditelor a urcat cu aproape 36%, la circa 1,5 miliarde euro. Capitalurile proprii ale bancii erau de aproximativ 318 milioane euro sfarsitul lunii marti.

Datele au fost calculate in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
BNR urmează tendința globală și reduce dobânda cheie
Setari Cookie-uri