Alpha Bank Romania si-a majorat capitalul social cu peste 58,2 milioane de lei, pana la 593,62 milioane de lei (echivalentul a circa 181,5 milioane euro), ca parte a planului de expansiune prin dezvoltarea retelei la 300 unitati pana la finalul lui 2010.

Majorarea capitalului social s-a facut prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net.

in prezent, banca are o retea de 79 de sucursale si agentii, dintre care noua au devenit operationale in primul trimestru al acestui an. Noile planuri strategice ale grupului Alpha Bank prevad extinderea puternica a activitatii prin dezvoltarea retelei de distributie si valoare adaugata pentru clienti, angajati si economia romaneasca.

Alpha Bank Romania a avut un profit brut inainte de impozitare la sfarsitul primului trimestru al acestui an de 6,57 milioane euro, in scadere fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul sustinerii cresterii agresive a retelei de unitati.

Activele bancii au crescut in primele trei luni ale lui 2007 cu 17% pana la 2,47 miliarde euro, depozitele atrase de la clienti au crescut cu 10,4%, la 0,91 miliarde euro, iar volumul creditelor a urcat cu aproape 36%, la circa 1,5 miliarde euro. Capitalurile proprii ale bancii erau de aproximativ 318 milioane euro sfarsitul lunii marti.

Datele au fost calculate in conformitate cu standardele internationale de raportare financiara.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Parteneriat Alpha Bank-EFSE: banca va putea finanta mai multe IMM-uri