Peste 200 de inspectori ai Direcției Generale Antifraudă Fiscală au verificat 203 operatori economici din complexul comercial Dragonul Roșu.

Au fost aplicate 312 sancțiuni contravenționale în cuantum de 1,55 milioane de lei, în principal pentru neevidențierea în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate și nerespectarea prevederilor legale referitoare la întocmirea şi utilizarea documentelor justificative.

„Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final”, precizează reprezentanții ANAF.

În luna aprilie a acestui an, bunuri contrafăcute în valoare de 1,1 milioane de lei au fost reținute în complexul comercial „Dragonul Roșu” din București, în urma unui control efectuat de către inspectorii Autorității Vamale Române.

Inspectorii vamali au identificat şi reţinut aproximativ 2.700 articole vestimentare şi peste 2.100 parfumuri, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală pentru diverse mărci de lux. Toate bunurile, cu o valoare totală de aproximativ 1.100.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

"Autoritatea Vamală Română are o gamă foarte largă de responsabilităţi în materie de supraveghere şi control a mărfurilor importate pe teritoriul vamal al Uniunii Europene. Pe lângă colectarea de taxe vamale, TVA şi accize, după caz, pentru mărfurile importate, autoritatea vamală verifică, de asemenea, mărfurile respective în multe scopuri de natură nefiscală, astfel încât să ne asigurăm că îndeplinesc cerinţele UE privind, printre altele, conformitatea produselor, standardele şi normele alimentare, de sănătate şi de mediu", a declarat Bogdan-Lari Mihei, preşedintele Autorităţii Vamale Române.

Intervenţia operativă din complexul comercial "Dragonul Roşu" din Bucureşti a fost realizată miercuri, 12 aprilie 2023, de către inspectorii Autorităţii Vamale Române - Direcţia Generală Coordonare Control Vamal - Serviciul Coordonare Echipe Mobile şi Control Operativ, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri