Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, in sedinta de miercuri, norma privind contabilitatea pentru fondurile de pensii facultative (pilonul III), care va contine prevederi si pentru pilonul II, a anuntat institutia

Norma stabileste, printre altele, forma si continutul situatiilor financiare anuale, principiile contabile si regulile de evaluare, publicare a situatiilor financiare anuale si semestriale ale fondurilor de pensii facultative si administrate privat, precum si ale administratorilor, potrivit datelor publicate de institutie.

Prevederile normei au in vedere societatea de pensii, societatea de asigurari, societatea de administrare a investitiilor, precum si fondurile de pensii facultative si fondurile de pensii administrate privat, se arata in comunicatul de presa. CSSPP spune ca reglementarile contabile aplicabile sunt unitare, indiferent de reglementarile in domeniul contabilitatii si sunt specifice activitatii fiecarui tip de administrator sau fond.

CSSPP a supus proiectul de norma anlizei reprezentantilor serviciilor de specialitate din: Ministerul Finantelor Publice, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, Comitetul Tehnic din cadrul Consiliul Contabilitatii si Raportarilor Financiare, precum si din cadrul asociatiilor profesionale reprezentand piata pensiilor private si piata de capital.

De asemenea, mai sunt reglementate obligatiile de raportare si transmitere de informatii de catre administratorii de fonduri de pensii facultative si depozitarii activelor a acestor fonduri. Acestia au obligatii de raportare si transmitere de informatii catre CSSPP si participant, pe toata durata functionarii, a precizat CSSPP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cum sprijină Patria Credit micii legumicultori? Condițiile creditului Tomatina
Setari Cookie-uri