Fuziunea dintre Alpha Bank Romania și UniCredit România va duce la crearea celei de-a treia bănci din România ca mărime din punct de vedere al activelor totale, în care Alpha Bank va avea o participație de 9,9%

Alpha Services and Holdings, deținător al Alpha Bank și UniCredit au agreat principalele condiții financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank și Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional.

Conform termenilor agreați, Alpha Bank va deține 9,9% din capitalul social al entității rezultate în urma fuziunii și va rămâne implicată în aceasta prin mecanisme de guvernanță corporativă, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administrație.

Se anticipează ca tranzacția va fi finalizată in 2024, după parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obținerea aprobărilor statutare și a celor din partea tuturor autorităților de reglementare implicate.

Tranzacția va duce la crearea celei de-a treia bănci din piață din punct de vedere al activelor totale. Fuziunea va aduce la un loc două entității complementare, atât UniCredit Bank Romania cât și Alpha Bank România având o poziție solidă în segmentele de corporate și de retail, și în urma ei va rezulta o instituție financiară puternică care va fi mai bine poziționată pentru a-și deservi clienții și pentru a crea noi oportunități de creștere pe piața românească.

Pentru prima oară în România, două grupuri bancare europene folosesc parteneriatul ca abordare de consolidare a pieței. Această nouă abordare are ca scop nu numai să susțină economia românească mai bine, ci și să pună pe primul plan nevoile clienților și al acelor comunități în care își desfășoară activitatea.

Ca urmare a tranzacției, clienții Alpha Bank România vor avea acces la o gamă mai largă de produse și servicii. Pe perioada tranziției, Alpha Bank România va continua să ofere un nivel ridicat de excelență a serviciilor sale și să asigure continuitate pentru clienții săi.

De asemenea banca va pune în prim plan dezvoltarea și sprijinirea angajaților săi în timpul procesului de fuziune, asigurând calitatea serviciilor pentru clienți și oportunitățile de creștere personală.

Accentul în aceasta tranzacție va fi pus pe combinarea punctelor forte ale ambelor organizații, iar Alpha Bank își propune să rămână fidelă istoriei sale de 30 de ani în România și să ofere o valoare excepțională atât clienților cât și angajaților.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri