Sectorul bancar a cunoscut o evoluție spectaculoasă odată cu adoptarea tehnologiei de banking digital. În prezent, unul dintre cele mai revoluționare și inovatoare concepte în acest domeniu este reprezentat de serviciile bancare digitale bazate pe cloud.

Această evoluție a adus o serie de avantaje atât pentru instituțiile financiare, cât și pentru clienți, revoluționând modul în care tranzacțiile bancare sunt efectuate și gestionate.

Bankingul digital bazat pe cloud este un concept care implică utilizarea infrastructurii de cloud computing pentru a oferi servicii bancare. În loc să se bazeze pe infrastructura fizică a unei bănci, informațiile și serviciile sunt stocate și accesate printr-un mediu virtual, în cloud. Acest lucru permite instituțiilor financiare să gestioneze și să ofere servicii bancare fără a fi limitate de infrastructura fizică tradițională.

Tocmai de aceea, Bogdan Popa a ținut să menționeze, printre altele, că „Raiffeisen dorește să aibă 80% din infrastructură în cloud, până în 2025”. În acest sens, banca a creat o echipă specializată în cloud.

„Vedem cloud-ul nu ca pe o altă bază de date, ci ca un nou mod de a le gestiona. Cloud înseamnă viteză, autonomie și self-service pentru echipele IT. De asemenea, reprezintă un alt nivel de securitate, foarte greu de replicat”, a mai spus, printre altele, Bogdan Popa.

Citește mai mult pe Future Banking.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri