Cu siguranță ai mai auzit de un card de credit, însă știi cu adevărat care sunt funcțiile acestuia și cum te poate ajuta? În acest articol vom discuta despre principalele avantajele de care poți beneficia atunci când folosești un card de credit.

Cardurile de credit pot fi obținute de la bănci și instituții financiare nebancare. Condiția principală pe care trebuie să o îndeplinești pentru a primi un astfel de card este să ai un venit constant. În funcție de suma încasată se va stabili și care este valoarea pentru care ești eligibil. Ulterior, banii îți vor furnizați direct pe un card pe care îl vei putea folosi la plăți fizice, dar și online.

Cum funcționează un card de credit?

Atunci când realizezi o achiziție cu un card de credit, emitentul plătește comerciantul în numele tău, iar tu ești obligat să rambursezi suma folosită. Vei primi un extras de cont lunar care detaliază cheltuielile. La fel ca și la orice alt credit, poți alege să plătești soldul integral sau să faci o plată minimă. Dacă alegi a doua variantă, soldul rămas se raportează la luna următoare și ți se va aplica o dobândă. Valoarea dobânzii îți este comunicată în momentul în care aplici pentru cardul de credit.

Avantajele utilizării unui card de credit

Cardurile de credit oferă mai multe avantaje, însă în cele ce urmează ți le prezint pe cele mai importante.

Comoditate: Cardul de credit oferă o metodă de plată fără numerar, ceea ce face ca tranzacțiile să fie mai ușor de gestionat.
Achiziție în rate: Practic, folosirea unui card de credit este ca și când ai achiziționa în rate produsul dorit. Nu trebuie să aștepți luni întregi să strângi bani, cumperi produsul pe loc și îl achiți în rate care se pot întinde chiar și până la 2 ani.
Ajută la îmbunătățirea unui scor de credit: Utilizarea responsabilă a cardului de credit poate contribui la îmbunătățirea scorului de credit. Pentru a face acest lucru, plătește mereu la timp sumele datorate. Este important să achiți cel puțin suma minimă în fiecare lună.
Siguranță: Cardurile de credit sunt adesea însoțite de protecție împotriva fraudei.

Recompense: Unele carduri de credit oferă recompense, cum ar fi cashback sau puncte de călătorie.

Poți să-l refolosești: Poți utiliza banii de pe carde de oricâte ori ai nevoie. După ce ai restituit suma datorată poți să faci plăți noi în care să folosești banii disponibili.
Transparență: Poți să vezi mereu cât mai ai de plată și care este valoarea următoarei plăți dacă accesezi aplicația mobilă.
Un card de credit este un instrument financiar pe care îl poți folosi de oricâte ori ai nevoie. Este însă important să îl folosești într-un mod responsabil. Asta înseamnă că nu trebuie să te îndatorezi mai mult decât îți permiți să achiți și să plătești mereu la timp. Fiecare zi de întârziere de la plata unui card de credit poate atrage penalizări financiare.
Evită acest lucru și respectă termenii contractuali pentru a putea profita de avantajele unui card de credit.

Sursa foto: stock.adobe

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri