OTP Leasing Romania IFN SA este in faza finala de pregatire a operatiunilor de intrare pe piata autohtona de profil, unde va oferi produse de leasing auto, de echipamente si imobiliar

"Obiectivul nostru este acela de a deveni unul dintre primii zece jucatorii din piata de leasing din Romania dupa primii doi ani de activitate", a declarat directorul general OTP Leasing Romania, Mircea Dihel.

Actionarii OTP Leasing Romania IFN SA sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care detine 70%, si OTP Bank Romania SA, care detine 30% din actiuni.

Activitatea principala a grupului Merkantil consta in finantari auto pentru dealeri auto si cumparatori, finantarea bunurilor de capital, leasing imobiliar, management de flote auto pentru companii, depozite, factoring si management de cont. Merkantil Bank ofera credite in forinti si valute straine pentru populatie, firme si municipalitati, pentru finantarea achizitionarii de autovehicule noi sau rulate si furnizeaza dealerilor auto servicii financiare.

Merkantil Group este membru al grupului OTP, care are central in Ungaria. OTP Bank Group are sediul central in Ungaria dar opereaza si prin subsidiarele sale din Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia, Serbia si Romania si deserveste peste 11 milioane de clienti prin 1.300 de unitati operationale, precum si prin canalele sale electronice.

OTP Bank Romania a inregistrat in primul trimestru din acest an active totale in valoare de 2,5 miliarde lei, imprumuturi de 1,5 miliarde lei si depozite care totalizeaza 525 milioane lei. OTP Bank Romania a inregistrat o pierdere de 2,6 miliarde forinti (35,3 milioane lei) in 2006, cu 23% mai mare decat cea din anul anterior. OTP Bank Romania a atins in decembrie 2006 o cota de piata de 2,13% pe segmentul retail, bazata pe cresterea creditelor ipotecare, pana la nivelul de 3,81% din piata.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
CEC și-a mărit profitul în ciuda crizei coronavirusului
Setari Cookie-uri