BRD-Gruupe Societe Generale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, a inregistrat o crestere semnificativa a volumului de credite ipotecare acordate dupa primirea avizului bancii centrale pentru normele proprii de creditare, a spus joi presedintele bancii, Patrick Gelin.

BRD a fost a doua banca de pe piata romaneasca pentru care Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat, pe 25 mai, normele proprii de creditare, care stabilesc un grad maxim de indatorare a populatiei de 70% din veniturile nete, dupa scaderea cheltuielilor de subzistenta.

Banca a lansat credite dupa noile norme in luna iunie, iar in cazul creditelor ipotecare, avansul minim nu mai este obligatoriu, daca clientul indeplineste o serie de conditii.

Dupa "relaxarea" creditelor, aplicata din luna iunie, volumul imprumuturilor ipotecare acordate a crescut foarte mult in lunile iulie si august, a mentionat presedintele BRD. "Trebuie sa mai treaca sase luni pentru a avea o cifra exacta", a declarat Gelin. El a mentionat ca este vorba de o crestere importanta, in conditiile in care perioada de vara nu este una favorabila pentru imprumuturi.

Dupa primele opt luni din 2007, volumul activelor bancii a ajuns la aproximativ 10 miliarde euro, fata de 30,8 miliarde lei (9,8 miliarde euro) la jumatatea anului, a mai spus Gelin.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Rapoartele de evaluare în scopul impozitării se pot depune până pe 30 iunie
Setari Cookie-uri