Libra Bank: Profit net de un milion de lei la noua luni

Libra Bank a obtinut, in primele noua luni ale anului 2007, un profit net de peste un milion de lei, in conditiile in care banca a mizat in ultimul an pe consolidarea afacerilor, mai ales pe segmentul profesiunilor liberale, unde si-a sporit finantarile cu 31%.

Libra Bank a acordat, de la inceputul acestui an pana la sfarsitul lui septembrie, credite pentru reprezentantii profesiunilor liberale in valoare de 66 milioane lei, soldul creditelor pe acest segment ajungand, din 2004 pana la sfarsitul lui octombrie, la 112 milioane lei. Pentru anul viitor, banca estimeaza o crestere cu 50% a volumului de credite pentru profesiunile liberale.

Banca detinea, la sfarsitul lunii septembrie, active in valoare de peste 641 milioane lei (191 milioane euro), in crestere cu 30% fata de finalul anului trecut. In structura portofoliului Libra Bank, creditele pentru reprezentantii profesiunilor liberale reprezinta aproximativ 30%, imprumuturile catre companii 47% iar cele catre populatie 23%. Pe segmentul de companii, banca se concentreaza in special pe creditele catre intreprinderile mici si mijlocii (IMM).

Banca si-a propus sa se extinda anul viitor si sa ajunga la 30 de unitati la nivel national, de la reteaua actuala de 20 de sucursale si agentii, a precizat directorul departamentului corporate al bancii, Oana Stoenescu.

Libra Bank are ca actionar majoritar fondul american de investitii New Century Holdings, care are investitii in valoare de 300 milioane dolari in Romania si de peste 300 miliarde dolari in Europa Centrala si de Est


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri