BRD: Afaceri din factoring de 509,4 mil. euro

Afacerile de factoring ale BRD-Groupe Société Générale au ajuns la un volum de 1,7 miliarde lei (509,4 milioane euro) la sfarsitul anului trecut, in crestere cu 151% fata de 2006, ca urmare a avansului puternic pe segmentul de factoring intern, a u declarat reprezentantii bancii.

"Volumul total al operatiunilor de factoring se ridica la 1,7 miliarde lei in 2007, ceea ce ii permite bancii sa isi consolideze cota de piata pe acest segment de activitate. Cea mai mare crestere, de aproximativ 150%, au inregistrat-o operatiunile de factoring intern, care au atins un nivel de 1,25 miliarde lei, in timp ce volumul operatiunilor de factoring international, respectiv export si import, a crescut cu 147% comparativ cu anul 2006", sustin reprezentantii grupului.

Potrivit datelor bancii, numarul clientilor care au apelat la serviciile de factoring ale BRD-Groupe Société Générale in 2007 a fost de 496, care corespunde unui portofoliu de peste 1.000 de debitori si unui numar de peste 180.000 facturi administrate.

Clientii bancii pot accesa intregul pachet de servicii de factoring, respectiv finantare, administrare de creante, colectare, acoperirea riscului de neplata, sau o combinatie de cel putin doua dintre acestea. Utilizarea factoringului are un impact imediat asupra "cashflow-ului" clientului, transformand incasarile la termen in incasari la vedere, astfel incat permite dezvoltarea afacerii fara imobilizarea activelor societatii in garantii materiale si un managment eficient al creantelor, se mai arata in comunicat.

Banca estimeaza, pentru anul 2007, un volum al pietei de factoring de aproximativ 1,3-1,4 miliarde euro, din care 500 milioane euro reprezinta operatiunile BRD.

BRD - Groupe Société Générale, a doua banca de pe piata romaneasca dupa active, are peste 2,3 milioane clienti si opereaza o retea de peste 750 de unitati. BRD are active de peste 10 miliarde euro si cea de-a doua capitalizare bursiera la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), de 13,9 miliarde lei (3,73 miliarde euro).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri