"CEC-ul e un caz specific, e o banca de stat, una dintre putinele care au mai ramas neprivatizate si analizam aceasta afacere", a spus oficialul BERD. Lemierre a adaugat ca institutia pe care o reprezinta va analiza si alte procese de privatizare din Romania.

"Am vorbit pentru prima oara, ieri, despre situatia CEC-ului, analizam aceasta afacere, dar nu am luat, inca, o decizie, asteptam decizia premierului si a ministrului de Finante", a spus oficialul BERD, citat de NewsIn.

Institutia planuieste sa directioneze o treime din investitiile facute in Romania, in 2008, catre sectorul energetic, institutia axandu-se pe trei segmente principale, a declarat la sfarsitul anului trecut, directorul grupului BERD, Olivier Descamps.

Directorul BERD a anuntat ca investitiile institutiei in Romania vor creste "probabil semnificativ" anul acesta fata de 2007, cand banca a investit aproximativ 350 milioane euro.

Citeste si:

BERD a lansat, in ianuarie, o linie de finantare a proiectelor de eficienta energetica prin care bancile pot lua imprumuturi din care sa finanteze mai departe firme in vederea imbunatatirii eficientei energetice.

BERD a acordat in cadrul acestui program imprumuturi catre trei banci din Romania in valoare de 35 milioane euro. Banca Comerciala Romana (BCR) a luat un imprumut de 20 milioane euro, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) - 10 milioane euro, iar Banca Transilvania - 5 milioane euro.

Imprumutul acordat BCR a ridicat la 115 milioane euro valoarea finantarilor de catre BERD a Bancii Comerciale Romane, la 30 milioane euro imprumuturile acordate CEC si la 68 milioane euro finantarile acordate catre Banca Transilvania.

BERD a mai acordat, pana in prezent, 22 de imprumuturi, in valoare de 380 milioane euro pentru proiecte in sectorul infrastructurii municipale si de mediu din Romania. In cele 27 de tari in care opereaza, suma investita de BERD pe acest segment este de 2 miliarde euro.