Institutia financiara nebancara Provident Financial Romania, specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, a dat credite de peste 12 milioane euro in 2007 si a afisat o pierdere de 5,4 milioane euro.
"Rezultatele obtinute de Provident Financial Romania sunt in linie cu performantele solide ale grupului International Personal Finance", a declarat Stephen Rice, directorul general al companiei.

Compania, care este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica persoanelor care nu au acces in mod obisnuit la un credit bancar, a acordat anul trecut credite in valoare totala de peste 9,2 milioane lire sterline (circa 12 milioane euro), in crestere de la 1,3 milioane lire sterline in decembrie 2006.

Veniturile inregistrate de companie s-au ridicat la 3,9 milioane lire (peste 5 milioane euro), comparativ cu 0,3 milioane lire sterline inregistrate in 2006, potrivit rezultatelor prezentate de International Personal Finance.

Provident Financial Romania a anuntat o pierdere de 5,4 milioane euro, ca urmare a investitiilor realizate de companie pentru extinderea operatiunilor in noi orase. La mijlocul lunii iunie 2007, compania isi anuntase intentia de a-si extinde activitatea la nivel national, dupa demararea operatiunii pilot din Bucuresti in prima jumatate a lui 2006.

"In 2007, am deschis cinci sucursale noi in afara Bucurestiului, iar aceasta extindere va continua puternic si in 2008. Ne dorim sa acoperim cele mai importante orase pana la sfarsitul lui 2009 si estimam ca vom trece pe profit din 2010", a adaugat Stephen Rice.

Compania si-a sporit de peste cinci ori numarul de clienti in 2007 fata de anul anterior, pana la 33.000 de clienti, de la 6.000 de clienti in 2006.

Provident Financial Romania este specializata in acordarea de imprumuturi de valoare mica, pe termen scurt, direct la domiciliul solicitantilor. In acest moment, serviciile oferite de Provident sunt disponibile in peste 30 de orase din sudul, centrul si estul tarii, compania dispunand de o retea de circa 700 de reprezentanti.

Grupul International Personal Finance a anuntat miercuri un profit brut de 50,1 milioane lire sterline (65,4 milioane euro), in crestere cu 25,6% comparativ cu 2006. International Personal Finance are in prezent peste 1,94 milioane de clienti (in crestere cu 8,8% fata de 2006) in sase tari pe doua continente.

Clientii pot imprumuta initial de la 400 la 1.000 lei pe o perioada de pana la 39 de saptamani. Clientii existenti pot solicita imprumuturi mai mari, de pana la 2.000 lei, cu o perioada maxima de rambursare de 52 de saptamani.

Provident Financial si-a inceput activitatea in Romania la inceputul anului 2006, cu o operatiune-pilot in Bucuresti, sustinuta de o investitie de capital si know-how. Infiintat de peste 125 de ani, grupul britanic Provident Financial are aproximativ patru milioane de clienti in toata lumea. Provident Financial s-a extins in ultimii zece ani in Polonia, Cehia, Ungaria, Slovacia, si Mexic. Din 1962, compania este cotata la Bursa de Valori din Londra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri