Delta Addendum Asigurari are in prezent un capital social de 16 milioane lei.

In sedinta din 15 aprilie actionarii companiei vor putea aproba un termen de 90 de zile pentru exercitarea dreptului de preemtiune al actionarilor existenti ai societatii, incepand cu data publicarii hotararii de majorare in Monitorul oficial.

In aceeasi sedinta, actionarii vor decide daca societatea va efectua unele reduceri de pana la 66% la tarifele de asigurare practicate de companie la asigurarile facultative, acestea urmand sa fie aprobate de conducere in functie de rentabilitatea companiei. Reducerile ar putea fi practicate pentru anumite categorii de persoane precum pensionari, someri sau salariati proprii.

Citeste si:

Prin actul constitutiv se stabileste ca actionarii initiali persoane fizice beneficiaza de o reducere de pana la 66%. Actionarii persoane juridice vor beneficia de o reducere a primelor de plata intre 5 si 30%, care se va stabili de consiliul de administratie, se mentioneaza in Monitorul Oficial.

Compania Petromservice a cumparat 62,08% din capitalul social al firmei Delta Asigurari pe 28 mai 2007 de la societatea Tabor Projects Limited, dupa ce pe 12 aprilie 2007 mai achizitionase 30% din capitalul firmei de asigurari. Dupa finalizarea celor doua tranzactii, Petromservice a ajuns la o detinere de 92,08% din capitalul societatii Delta Asigurari.

Potrivit datelor CSA, Delta Asigurari a afisat in 2006 un profit net de 17,18 milioane de lei, in crestere de patru ori fata de 2005, cand a inregistrat un profit net de 4,28 milioane de lei. Delta Asigurari functioneaza din anul 2003 si practica asigurari de viata.