Asociația Parcul Natural Văcărești organizează sâmbătă, 16 septembrie, începând cu ora 10, un eveniment de tip Bioblitz în “Delta Dâmboviței”.

Punctul de plecare va fi intrarea Dâmboviței în Lacul Morii, iar de aici se va pleca în amonte aproximativ patru kilometri. Prin urmare, cei interesați sunt rugați să aibă încălțăminte adecvată, șapcă sau pălărie și apă. De asemenea, pot lua cu ei și binocluri, gustări, carnețelele de teren, plase de fluturi sau aparate foto. Participarea este gratuită și limitată la 10 persoane. Cei care vor să participe la acest eveniment o pot face completând acest formular: https://forms.gle/8dWQq6uivcPVMPhi8

Evenimentul de tip Bioblitz organizat de Asociația Parcul Natural Văcărești își propune să demonstreze că zonele cu biodiversitate ridicată din oraș pot oferi liniște și recreere sănătoasă vizitatorilor, iar aceștia pot contribui cu propriile observații la protejarea lor.

Participanții au nevoie de un telefon cu aplicația iNaturalist instalată, puțin timp liber și multă curiozitate. Astfel, o fotografie cu o specie însoțită de locul exact și dată observației poate deveni o dată stiintifică, stocată într-o bază de date care va putea fi utilizată de conservaționiști. Nu este însă nicio problemă dacă nu recunoașteți fiecare broască, fluturele, sopârlă, libelulă sau pasăre în parte, AI-ul platformei sau ceilalți membri din comunitate vă vor ajuta la identificări. Punctul GPS și dată exactă sunt înregistrate automat.

Bioblitzul din “Delta Dâmboviței” face parte din proiectul “Traversăm prin verde”, implementat de Asociația Parcul Natural Văcărești. Proiectul este finanțat prin Platforma de mediu pentru București, inițiată de Fundația Comunitară București și ING Bank.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri