Bursa de Valori Bucuresti a suspendat, ieri, conform regulamentului privind tranzactiile bursiere, limita de pret pentru actiunile emise de societatea Comelf Bistrita, pana la formarea libera, pe baza cererii si a ofertei, a unui nou pret de referinta, se arata intr-un comunicat al institutiei.

Decizia vine ca urmare a modificarii valorii nominale a unei actiuni Comelf de la valoarea de 58.000 lei pe actiune la valoarea de 5.800 lei pe actiune, capitalul social ramanand acelasi, modificare hotarata in AGEA din data de 18 martie.

Capitalul social al Comelf, de 135,7 miliarde lei, va fi impartit in 23.412.940 de actiuni cu o valoare nominala de 5.800 lei pe actiune. Pretul unei actiuni Comelf a variat, ieri, in scadere cu 87,65 la suta, inchizand la o valoare de 12.600 lei, in conditiile in care pretul de deschidere a fost de 102.000 lei pe actiune. Pretul astfel format este aproape cel real, avand in vedere ca noua valoare nominala a actiunilor Comelf este cu 90 la suta mai mica decat cea initiala.

In sedinta de tranzactionare de ieri, simbolul CMF nu a fost disponibil in sectiunea de piata Deal pana la formarea libera, pe baza cererii si a ofertei, a pretului de referinta.

Pe perioada suspendarii limitei de pret, actiunile Comelf nu au fost incluse in componenta indicelui BET-C.