Arbitrul pensiilor private a aprobat modificarea si completarea normei privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii private obligatorii, astfel incat actul normativ sa contina dispozitii comune privind aderarea initiala cat si cea continua.

Potrivit noilor prevederi privind aderarea continua si evidenta participantilor pe pilonul II, persoanele eligibile, care nu au implinit varsta de 35 de ani, sunt obligate sa adere la un fond de pensii private obligatorii in termen de patru luni de la data la care devin eligibile.

Persoanele eligibile cu varsta cuprinsa intre 35 si 45 de ani, pot sa adere in orice moment la un fond de pensii de pe pilonul II.

Persoanele obligate sa adere la un fond de pensii, dar care nu au semnat nici un act individual de aderare la un fond de pensii private obligatorii, vor intra in procedura de repartizare aleatorie alaturi de cei care au semnat mai multe acte individuale de aderare.

Procedura lunara de repartizare aleatorie va fi finalizata de catre Casa Nationala de Pensii (CNPAS) pana cel tarziu in data de 20 a fiecarei luni.

Data intrarii in vigoare a modificarii si completarii Normei nr. 18/2007 privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii administrate privat va marca inceputul procesului de aderare continua pe pilonul II.

Transferul la un alt fond de pensii de pe pilonul II se poate solicita doar dupa plata primei contributii la fondul la care o persoana a aderat sau la care a fost repartizat aleatoriu de catre CNPAS.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
CNPP si Finantele "au uitat" sa majoreze contributia la pensii private
Setari Cookie-uri