Valoarea Bancii Comerciale Romane (BCR), calculata prin evaluarea capitalului tangibil si intangibil, era de 11,888 miliarde euro la finalul primului trimestru, din care aproape un sfert provenea din fondul de comert si brand, arata miercuri o analiza a Erste, publicata dupa anuntarea rezultatelor.
Deprecierea leului a influentat negativ valoarea capitalului tangibil al Bancii Comerciale Romane (BCR), care a sporit totusi cu 7,5% in primul trimestru, de la 7,73 miliarde euro in decembrie 2007 pana la 8,31 miliarde euro la finalul lunii martie.

Capitalul intangibil, constituit in principal din fondul de comert al bancii si din valoarea brandului, era estimat la 3,57 miliarde euro dupa primul trimestru al acestui an.

Astfel, fondul de comert al BCR valora 2,64 miliarde euro, brandul BCR sporea valoarea bancii cu 348 milioane euro, iar alte elemente de fond de comert aduceau un plus de 583 milioane euro, arata analiza Erste.

Din valoarea BCR, de 11,888 miliarde euro, o parte de 8,586 miliarde euro reprezenta partea aferenta detinerii Erste, in timp ce restul de 3,3 miliarde euro corespundea actionarilor minoritari.

Erste Bank detine 69,1719% din actiunile BCR, dupa cumpararea pachetului detinut de statul roman, BERD si IFC - finalizata in octombrie 2006 - si dupa o oferta facuta salariatilor bancii, care detineau un pachet de circa 8% din capital.

Altia actionari ai BCR sunt cele cinci societati de investitii financiare (SIF), cu o detinere cumulata de 30,1175% din capital, si mai multe fonduri de investitii, companii si persoane fizice, cu pachete mai mici.

Erste a platit pentru 61,8825% din actiunile BCR 3,75 miliarde euro, pret la care banca era evaluata la o valoare totala de 6,06 miliarde euro.

Erste Bank are o valoare de piata de 14,2 miliarde euro, la ultimul pret de inchidere la Bursa din Viena, de 44,95 euro, in sedinta de marti.

BCR a intrat intr-un proces de restructurare si integrare dupa preluarea pachetului majoritar de catre Erste Bank, care presupune si o reducere a costurilor.

La finalul primului trimestru, grupul BCR avea 11.875 salariati, cel mai numeros personal dintre toate subsidiarele Erste Bank din afara Austriei. Grupul BCR si-a redus numarul de angajati cu 2,9% in primul trimestru al acestui an, de la 12.224 la finalul anului trecut, potrivit Erste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri