Companiile străine care caută să plece din Rusia se confruntă cu obstacole suplimentare, după ce Ministerul de Finanţe a adăugat noi cerinţe, inclusiv o limită de doi ani asupra opţiunilor de răscumpărare de acţiuni, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Îndeplinirea cerinţelor devine din ce în ce mai dificilă pentru firmele occidentale care vor să se retragă din Rusia ca urmare a invadării Ucrainei, au declarat directorii pentru Reuters, din cauza incertitudinilor şi chiar a ameninţării cu naţionalizarea, pentru firmele care încă sunt prezente pe piaţa rusă.

Comisia guvernamentală care monitorizează investiţiile străine trebuie să acorde aprobarea pentru tranzacţiile care implică firmele din ţările aşa-zis "neprietenoase" - cele care au impus sancţiuni Rusiei ca urmare a invadării Ucrainei.

Săptămâna aceasta, Ministerul de Finanţe a adăugat noi cerinţe faţă de cele care erau anterior pe lista comisiei.

Noii proprietari ai activelor achiziţionate de la companiile care au părăsit ţara trebuie să listeze pe bursă până la 20% din acţiunile achiziţionate într-un interval de timp determinat, ceea ce, susţine Banca Centrală, oferă mai multă varietate investitorilor din Rusia.

Reglementarea nu se aplică tranzacţiilor care au fost deja finalizate, a precizat Banca Centrală.

Clauzele prin care proprietarii firmelor străine care pleacă au opţiunea de a răscumpăra acţiunile, pe care multe firme care au ieşit de pe piaţa rusă le-au inclus în contracte, vor expira în maxim doi ani.

Vineri, publicaţia Vedomosti anunţa, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că noile reglementări au fost adoptate pentru a îngreuna ieşirea firmelor străine din Rusia.

Sursa foto: Shutterstock / Miha Creative

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri