"BCR isi doreste sa ramana cea mai importanta banca de pe piata si are nevoie de cei mai buni oameni de pe piata. Rolul meu aici este sa ma asigur ca ceea ce facem este sustenabil. Spre sfarsitul anului vom vorbi si despre dezvoltarea strategica a BCR", a declarat, marti, noul presedinte excutiv al BCR, Dominic Bruynseels (foto).

Dominic Bruynseels a preluat, de la 1 iulie, mandatul de presedinte executiv al Bancii Comerciale Romane de la Manfred Wimmer.

"Reteaua bancii a ajuns la 580 de unitati in prezent de la 430 in 2007, iar pana la sfarsitul lui 2009 vrem sa ajungem la o retea de 700 de sucursale", a mentionat Wimmer si a adaugat ca, in prezent, BCR are opt birouri UE in cele opt regiuni ale tarii, pentru a mari absorbtia fondurilor europene.

Wimmer a mai spus ca BCR isi va deschide banca pentru locuinte "in viitorul foarte apropiat" si a mentionat ca in urma programului de integrare si dezvoltare in grupul Erste, BCR a contruit sase centre de credite ipotecare.

BCR a inregistrat cheltuieli operationale de 120 milioane euro si cheltuieli de capital de 60 milioane euro pentru implementarea programului de integrare si dezvoltare a BCR in grupul Erste, proiect care a demarat in octombrie 2006 si s-a incheiat in aprilie 2008.

Citeste si:

BCR a ales sa nu ofere produse de creditare in franci elvetieni sustinand ca este o activitate iresponsabila pe piata romaneasca, a declarat fostul presedinte executiv al bancii, Manfred Wimmer.

El a precizat ca scaderea cotei de piata a BCR pe segmentul de creditare este cauzata, in parte, si de faptul ca banca nu a oferit acest tip de produse, dar a explicat ca "depinde de noi sa nu intram in unele tranzactii cu grad ridicat de risc".

Wimmer a adaugat ca toate imprumuturile de pana la 40 milioane euro acordte de BCR sunt aprobate la nivel local, de reprezentanti ai conducerii bancii din Romania. Creditele care depasesc acest nivel sunt trimise, insa, spre aprobare in Austria.

Cat priveste operatiunile cu aur oferite de BCR, Wimmer a explicat ca acestea reprezinta un serviciu de infrastructura, iar banca nu se axeaza pe tranzactiile cu aur in Romania, cu toate ca BCR are acelasi nivel de tranzactii cu cel al bancii din Austria.