Interamerican Insurance Romania Company SA si-a majorat capitalul social cu 34,47 milioane lei (9,5 milioane euro) pana la 100,1 milioane lei (27,59 milioane euro) pentru dezvoltarea segmentului asigurarilor de viata si de sanatate, a anuntat, joi, compania.
Majorarea de capital va fi facuta prin emiterea a 34.469.800 de actiuni nominative noi cu valoarea de 1 leu.

"O mare parte a investitiei se va orienta catre dezvoltarea liniilor de asigurari de viata si de sanatate, cu scopul de a ne consolida pozitia detinuta pe piata. Dorim sa investim si intr-un nou centru de sediu central in Bucuresti care sa corespunda noilor tendinte de expansiune ale grupului", a declarat managerul local al Eureko in Romania, Frans van der Ent.

Hotararea de majorare a capitalului apartine actionarului majoritar al companiei, grupul financiar olandez Eureko BV, care doreste sa investeasca in total, in acest an, 13 milioane euro in dezvoltarea activitatilor sale de asigurari si pensii din Romania.

Interamerican-Societate de administrare a unui Fond de Pensii Privat, a depus saptamana aceasta documentele necesare ca administrator de pensii facultative si pentru autorizarea a doua pensii facultative, Eureko Confort si Eureko Activ, dupa o investitie de 3,2 milioane euro.

In primul trimestru din 2008, Interamerican Asigurari a inregistrat o crestere pe toate liniile de asigurari de circa 19%, fata de volumul primelor din perioada similara a anului trecut.

Segmentul asigurarilor de viata a crescut in primul trimestru din 2008 cu 15% fata de perioada similara a anului 2007, atingand valoarea de 9,86 milioane euro, in timp ce segmentul asigurarilor generale a crescut cu 21% fata de primul trimestru al anului 2007, primele brute subscrise ajungand la 15,21 milioane lei.

Pe segmentul asigurarilor de sanatate Interamerican a inregistrat o crestere de 52% in primul trimestru din 2008, fata de perioada similara a anului 2007, pana la 2,26 milioane lei.

Compania de asigurari Interamerican Romania a intrat pe piata romaneasca in 1995, ca subsidiara a companiei elene Interamerican, preluata, in 2001, de grupul financiar olandez Eureko Group BV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri