Millennium Bank Romania a inregistrat, in primul semestru al acestui an, pierderi de 13,6 milioane euro, mai mici decat anticipase, in conditiile in care activele bancii au crescut cu 150% in intervalul ianuarie-iunie 2008, pana la 204 milioane euro.
Veniturile totale ale bancii au ajuns la 9,6 milioane euro, in timp ce profitul operational a fost de 5 milioane euro.

Volumul total al imprumuturilor a avansat de peste trei ori si jumatate (cu 261%) dupa primele sase luni ale anului, pana la 133 milioane euro. Valoarea imprumuturilor acordate populatiei a depasit 50 milioane euro, cu 235% peste nivelul de la sfarsitul anului trecut, in timp ce imprumuturile pentru companii au crescut cu 271% in comparatie cu sfarsitul anului 2007, ajungand la 83 milioane euro.

Totalul sumelor atrase de la clienti - depozite, conturi curente si conturi de economii - a fost de 75 milioane euro la sfarsitul lunii iunie 2008, cu 94% mai mare decat la finalul anului trecut.

"Rezultatele financiare ale Millennium Bank se situeaza peste estimarile initiale pentru aceasta perioada. Continuam sa depasim obiectivele stabilite si previziunile analistilor financiari, iar acest fapt ne incurajeaza angajamentul fata de piata locala si planurile de investitii Millennium Bank in Romania pentru urmatorii ani", a spus presedintele Millennium Bank Romania, Jose Toscano.

Strategia pentru 2008 prevede dublarea numarului de sucursale
, pana la aproximativ 80 de unitati. La finalul lunii iunie 2008, Millennium Bank Romania deservea peste 11.000 de clienti, prin cele 42 de unitati, angajatii bancii fiind in numar de 559 de persoane. Pana in decembrie 2008, Millennium Bank vrea sa isi sporeasca numarul de salariati pana la 850 de persoane.

Millennium Bank, subsidiara grupului portughez Millennium bcp, si-a inceput activitatea pe piata romaneasca in octombrie 2007, prin deschiderea simultana a 39 de sucursale, in Bucuresti si in opt orase din tara. Investitia initiala pentru Romania a fost de 40 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului 2011, banca estimeaza o investitie de 300 milioane euro, urmand ca numarul sucursalelor sa ajunga la 100 pana la sfarsitul anului 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri