Totodata, Unita va lansa un program de integrare prin care isi va integra valorile si know-how-ul in noua structura Uniqa Romania, dupa procesul de schimbare a imaginii (rebranding), scrie NewsIn.

"Preluarea companiei Unita este o ocazie pentru noi sa ne indeplinim obiectivele ambitioase de crestere pe piata din Romania, o piata foarte importanta pentru strategia Uniqa in regiune", a mai spus Brandstetter, care a adaugat ca aceasta preluare va duce la dezvoltarea locala a companiei austriece.

Dupa preluare, Uniqa Romania va pune accent pe relansarea asigurarilor de viata si pe dezvoltarea portofoliului de produse.

Brandsetter a mai anuntat ca Uniqa si Raiffeisen Bank Group au incheiat un "parteneriat preferential", ce urmareste dezvoltarea de proiecte pe segmentul de bancassurance. Parteneriatul vizeaza si banca Raiffeisen din Romania.

Citeste si:

Oficialii Uniqa sunt de parere ca acest parteneriat reprezinta un "avantaj strategic" pentru a-si dezvolta afacerile pe pietele Europei Centrale si de Est (ECE), deoarece Raiffeisen Bank Group este unul dintre cele mai mari grupuri din regiune.

Uniqa este prezenta in Romania din 2005, printr-o participatie minoritara detinuta in cadrul companiei de asigurari Astra.

In prima jumatate a acestui an, Unita era al saselea asigurator din Romania, cu o cota de piata de 6,12% si prime brute subscrise de 270,5 milioane lei (74 milioane euro), potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

La sfarsitul lui octombrie, grupul austriac de asigurari Uniqa anuntase ca isi va majora capitalul cu aproximativ 10%, pentru a echilibra efectele pe care le va avea asupra actiunilor preluarea Unita.