Din partea Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au participat la discutii directorul Directiei de Stabilitate Financiara, Ion Dragulin. Unul dintre subiectele discutate a fost injectia de capital in sistemul bancar, potrivit oficialului mentionat.

Fondurile destinate IMM-urilor vor veni in parte si de la Banca Europeana de Investitii (BEI), printr-un program aprobat in octombrie, care pune la dispozitie pentru 2008 si 2009 fonduri in valoare de 15 miliarde euro pentrui toate statele europene.

Potrivit lui Teodorovici, saptamana trecuta, la Luxemburg, s-au aprobat contracte pentru finantarea IMM-urilor pentru patru societati de leasing din Romania, cu o valoare totala de 125 milioane euro.

Citeste si:

Dintre bancile interesate de aceste facilitati, Teodorovici a mentionat Bancpost si CEC Bank, dar oficialul MEF a precizat ca vor fi si altele, potrivit NewsIn.

Luni, Ministerul Economiei si Finantelor si Banca Europeana de Investitii au semnat un acord pentru un imprumut de 1 miliard euro, destinat co-finantarii programelor de investitii eligibile pentru asistenta nerambursabila din partea Uniunii Europene.