Actionarii Aegon Asigurari de Viata SA, parte a grupului olandez Aegon, au decis intr-o sedinta din 21 noiembrie majorarea capitalului social al companiei cu 9 milioane lei, pana la 21,08 milioane lei (5,3 milioane euro), potrivit convocatorului AGA publicat in Monitorul Oficial.

Aegon Asigurari de Viata avea, inainte de majorare, un capital social de 12 milioane lei.

La majorarea capitalului, actionarul majoritar Aegon Woningen Nova BV (AWN), care detine 99% din capitalul social, participa cu 8,99 milioane lei, in timp ce societatea Aegon Tsjechie Holding BV (ATH) contribuie cu 90.804 lei.

Dupa finalizarea majorarii, capitalul social al Aegon Asigurari de Viata este divizat in 21.080.400 actiuni, cu valoarea nominala de 1 leu, potrivit convocatorului.

Aegon Asigurari de Viata a primit, in decembrie 2008, autorizatia de functionare de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Grupul olandez de asigurari Aegon mai este prezent pe piata romaneasca printr-o companie mixta creata impreuna cu Banca Transilvania, BT Aegon Fond de Pensii, al optulea jucator pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), cu 117.076 clienti si active de 19,8 milioane lei la sfarsitul lui noiembrie 2008.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Câți clienți ING Bank România folosesc plățile mobile?
Setari Cookie-uri