In 2008, tot mai multe companii au apelat la cardurile de business, astfel incat numarul de carduri Visa Business a crescut in 2008 cu 35,5%, valoarea totala a tranzactiilor pe acest segment atingand 1,25 miliarde de euro.
Spre comparatie, numarul de carduri Visa Business a crescut in 2007 cu 47,8%, fata de 2006.

Numarul total de tranzactii la comercianti pe cardurile de business a crescut cu 67,5% in 2008.

Cheltuielile facute de posesorii romani de carduri Visa la comercianti au crescut cu 76,3%, in timp ce numarul tranzactiilor la comercianti a crecut cu 65,4%.

Valoarea tranzactiilor la POS pe cardurile de debit Visa au inregistrat in 2008 un avans de 85,9% fata de anul precedent, in timp ce numarul tranzactiilor la POS pe cardurile de debit a crescut anul trecut cu 78,7%.

Pana la finalul lui 2008, Visa Europe a finalizat 23 de proiecte de certificare pentru standardele EMV (Europay, Mastercard si Visa) ale retelelor de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS) si a celor de bancomate (ATM), impreuna cu bancile membre de pe piata romaneasca, iar alte 12 astfel de proiecte sunt in derulare.

Anul trecut, 30% din valoarea tranzactiilor la comercianti a provenit din dispozitive compatibile EMV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri