Schoiswohl va coordona liniile de afaceri Corporate banking si Trezorerie & Piete de capital in cadrul BCR.

Astfel, comitetul executiv al BCR este integral constituit si ii are in componenta sa pe Dominic Bruynseels, in calitate de presedinte executiv, pe Helmuth Karl Hintringer - vicepresedinte executiv, financiar si riscuri, Oana Petrescu - vicepresedinte executiv, operatiuni, Martin Skopek - vicepresedinte executiv, retail si private banking si Wolfgang Schoiswohl - vicepresedinte executiv, corporate banking si trezorerie si piete de capital.

Schoiswohl este un bancher cu experienta internationala si se alatura BCR dupa 23 de ani de cariera bancara in Austria, Marea Britanie, Romania si Ungaria.

Schoiswohl a dobandit extinse cunostinte profesionale asupra mediului economic romanesc din pozitiile manageriale de varf detinute succesiv incepand cu anul 2002: Director executiv si Vicepresedinte Corporate Banking al HVB Bank Romania, Presedinte si CEO al Bancii Comerciale Ion Tiriac (functii care au urmat pozitiei de Vicepresedinte si CFO) si Vicepresedinte responsabil cu afacerile Corporate al Bancii Comerciale HVB Tiriac.

In ultima perioada, a fost membru al board-ului, responsabil pentru Corporate banking si Trezorerie in cadrul Volksbank Ungaria.

Citeste si:

Schoiswohl si-a inceput cariera bancara internationala la Londra, in 1996, lucrand cinci ani la Bank Austria Creditanstalt AG in calitate de responsabil pentru legaturile de afaceri corporate dintre UK si ECE. Anterior a lucrat in Austria in cadrul Bank Austria si Osterreichische Landerbank AG.

BCR, membra a grupului Erste, este o banca universala ce gestioneaza active de peste 17,5 miliarde euro si are in prezent 634 de unitati de retail (pentru populatie si microintreprinderi) si 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari.

BCR emite 24 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata o retea de peste 1.800 de bancomate (ATM) si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card (POS).

Erste Bank are 16 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in Austria, Cehia, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina. La 30 septembrie 2008, totalul activelor era de 209,4 miliarde euro, profitul net de 1,463 miliarde euro, iar rentabilitatea capitalului angajat de 21,7%.