„Ne-am gandit sa intregim oferta produselor de economisire pentru IMM-uri a bancii, care includea pana in acest moment depozitele "Optim IMM" si contul de economii "Acumulare IMM". Avantajul "Salt IMM" il reprezinta posibilitatea transferului de bani fara ca acest lucru sa presupuna desfiintarea depozitului sau modificarea treptelor de dobanda, cu conditia mentinerii unui sold minim convenit initial”, a spus directorul de marketing al CEB, Mustafa Cavusoglu.

Pana in acest moment, banca mai avea in portofoliu gama de depozite « Optim IMM » si contul de economii « Acumulare IMM » dedicate segemntului IMM.

Noul produs de economisire este primul produs dedicat IMM-urilor lansat de banca in 2009 fiind disponibil in toate sucursalele bancii de pe piata romaneasca.

Prin depozitul « Salt IMM » clientii bancii au posibilitatea transferului de bani fara ca acest lucru sa presupuna desfiintarea depozitului sau modificarea treptelor de dobanda, cu conditia mentinerii unui sold minim convenit initial.

Suma minima de constituire a depozitului este de 1.000 euro, respectiv dolari, sau 4.000 lei.

Produsul de economisire este disponibil, pe piata autohtona, in doua variante: „Salt IMM 3” – cu o maturitate de 3 luni si „Salt IMM 6” – cu o maturitate de 6 luni, fiind depozite cu dobanda fixa, fara capitalizare.

Ambele categorii de depozite au trei intervale de crestere progresiva a dobanzii: pentru depozitul „Salt IMM 3” dobanda creste lunar, iar in cazul depozitului „Salt IMM 6” dobanda se majoreaza la fiecare doua luni. Odata cu trecerea la un nou prag, dobanda aferenta intervalului anterior este pusa la dispozitia clientului, prin transfer automat in contul curent al acestuia.

Depozitul este disponibil in lei, euro si dolari americani si se pot reinnoi pe perioada similara (3 sau respectiv 6 luni) cu dobanzile in vigoare la data respectiva. La momentul reinnoirii, depozitul poate fi majorat sau diminuat.

Pentru depozitele in moneda nationala, dobanzile anuale platite de banca cresc de la 11% la 16% pentru depozitul pe 3 luni si de la 9,5% la 15% pentru cel pe 6 luni.

Pentru depozitul in euro, banca practica o dobanda anuala care se majoreaza de la 3% la 6,50% pentru scadenta de 3 luni si de la 3,25% la 6,50% pentru scadenta de 6 luni.

Pentru noul produs constituit in dolari americani, banca plateste o dobanda anuala in crestere de la 2% la 4,75% pentru cele cu o maturitate de 3 luni si de la 2% la 4,50% pentru cele cu o maturitate de 6 luni.

Credit Europe Bank (Romania) este membra a grupului FIBA, asigura o gama larga de produse si servicii catre peste 400.000 de persoane fizice, IMM-uri si corporatii, prin intermediul unei retele alcatuite din 118 de sucursale, agentii si puncte de lucru, precum si prin alte canale alternative: bancomate, POS si servicii de internet banking.