Banca Transilvania (BT) a inceput emiterea de carduri cu cip, primul produs din aceasta categorie fiind cardul de credit MasterCard Forte, potrivit comunicatului bancii.

MasterCard Forte este doar primul pas facut de banca in procesul de migrare spre noua tehnologie, dupa cum a mentionat Gabriela Nistor, director executiv in cadrul Bancii Transilvania.

"Avem in vedere, de asemenea, si migrarea altor carduri ale bancii catre tehnologia cu cip", a adaugat Nistor.

Produsele BT MasterCard Forte, cu banda magnetica, aflate acum in circulatie, vor functiona pana la data expirarii, iar la momentul reinnoirii sunt inlocuite automat cu "carduri inteligente".

"In ultima perioada, majoritatea bancilor si-au adaptat reteaua de acceptare, astfel incat sa poata accepta carduri cu cip, iar tendinta actuala este de migrare a produselor existente catre tehnologia EMV sau de lansare a unor noi produse, care incorporeaza cipul", a adaugat la randul sau Denisa Mateescu, general manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.

Banca Transilvania se situeaza printre primele institutii bancare din Romania care au implementat, inca din 2007, solutia de acceptare a cardurilor cu cip, la toate bancomatele si POS-urile proprii.

De aproape 2 ani, cardurile cu cip emise de alte banci pot fi folosite in reteaua Bancii Transilvania, care cuprinde peste 750 de ATM-uri si aproximativ 11.000 de POS-uri.

Banca Transilvania are in totalitate in portofoliu peste 1.620.000 de carduri emise.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BT si-a marit cu 28% profitul in S1. Taxa pe active: 90 mil. lei