Banca Comerciala Romana (BCR), cea mai mare banca din sistem, reduce dobanzile la credite in lei si depozite in lei si euro, ca urmare a masurilor de politica monetara adoptate de BNR, precum si a evolutiilor de pe pietele monetar-valutare.
"In sfera creditarii, BCR scade dobanzile la imprumuturile in lei pentru clientii corporativi cu pana la 3 puncte procentuale, in functie de tipul de dobanda atasat (dobanda fixa, variabila sau legata de indicele ROBOR), scadenta (termen scurt, mediu si lung) si profilul de risc al clientului", anunta banca.

Noile dobanzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum si, in cazul celor cu dobanda variabila, creditelor aflate in sold.

Astfel, nivelul curent al dobanzilor la creditele corporate acordate de BCR porneste de la 13% (in functie de valoarea ROBOR si de profilul de risc al clientului).

Segmentul care va fi imediat accesibil pentru creditare va fi cel al imprumuturilor date prin programul Prima Casa, potrivit analistilor.

BCR a depus oferta pentru Prima Casa
si estimeaza ca va acorda, in cadrul acestui program, credite in valoare de 450 milioane euro

La creditele in valuta nivelul dobanzilor ramane nemodificat, a precizat banca. Totodata, BCR a diminuat si nivelul dobanzilor la depozite si conturi de economii.

Astfel, pentru persoane juridice, scaderea este cu pana la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard in lei si euro si la contul Ideal BCR, dobanzile ajungand in prezent pana la 11,5% pe an la lei si 3,8%/an la euro. Pentru contul BCR Ideal Micro, dobanzile scad cu pana la 1 p.p. la lei si 0,5 p.p. la euro, pe transe valorice.

Pentru populatie, la depozitele in lei cu dobanda fixa, scaderea este cuprinsa intre 0,25 puncte procentuale si 1,75 puncte procentuale, in functie de suma economisita, iar la depozitele in euro dobanda va avea o scadere de cel mult 1 punct procentual. Si la contul de economii Maxicont BCR dobanda va fi redusa cu un procent la lei si cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (in functie de suma economisita) la euro.

"Noile rate ale dobanzilor vor fi aplicabile atat depozitelor nou deschise, cat si celor prelungite automat incepand cu 1 iulie", se mai arata in comunicatul BCR.

BCR a ramas anul trecut cea mai mare banca din Romania, desi felia din piata detinuta in functie de activele nete s-a erodat cu 3,5 puncte procentuale, la 20,3%.

BCR, membra a grupului Erste, gestioneaza active de peste 17,1 miliarde euro si are in prezent 652 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi), precum si 50 de centre de afaceri pentru IMM-uri si companii mari.

BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are o retea de peste 1.900 de bancomate (ATM) si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card (POS).




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri