Bancpost a inceput, de luni, sa acorde credite prin programul guvernamental “Prima Casa”, imediat dupa semnarea conventiei de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, a declarat, pentru Wall-Street, Liliana Ciobanasu, seful biroului de presa al institutiei de credit.

Dobanda perceputa de Bancpost este compusa din rata ROBOR la 3 luni plus o marja de 2,5% pentru creditele in moneda nationala si din rata EURIBOR la 3 luni plus 4% pentru imprumuturile acordate in euro. Banca mai solicita si un comision lunar de administrare de 0,03083%, dar nu percepe comision de acordare si nici de rambursare anticipata.

Institutia ofera acest credit pentru achizitionarea unui apartament sau a unei case finalizari ori in curs de finalizare, dar doar dintr-un ansamblu rezidential finantat de care Bancpost.

Valoarea maxima a creditului este de 95% din valoarea imobilului achizitionat sau cel mult 57.000 de euro, iar venitul minim solicitat de Bancpost este de 350 euro la nivel de familie (aplicant plus coaplicant). Banca accepta ca venituri salarii, bonusuri, prime, garzi, drepturi de autor, precum si venituri din activitati liberale.

De asemenea, rata aferenta creditului poate reprezenta maxim 55% din veniturile lunare, in functie de categoria de risc a clientului si de moneda in care a fost contractat imprumutul.

Potentialul client care doreste sa ia un credit pentru “Prima Casa” de la Bancpost mai trebuie sa constituie si un depozit colateral egal cu trei rate, plasament ce este cesionat in favoarea bancii pe toata perioada contractului de credit.

Bancpost a depus oferta pentru participarea la "Prima Casa" in luna iunie si a stabilit un plafon de 50 milioane euro pentru creditele acordate in cadrul acestui program.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Cum poti face o casa sa para mai luminoasa si mai spatioasa