A treia banca franceza dupa valoarea de piata, Credit Agricole SA, a raportat o crestere considerabila a profitului inregistrat in al doilea trimestru, depasind estimarile analistilor, datorita reducerii pierderilor diviziei de investitii bancare, relateaza Bloomberg.
Profitul net s-a ridicat la 201 milioane euro (286 milioane dolari), fata de nivelul de 76 milioane euro inregistrat in perioada similara din 2008.

Castigurile au depasit estimarile analistilor chestionati de Bloomberg, care mizau in medie pe un rezultat de 122 milioane euro, potrivit NewsIn.

CA a redus pierderile diviziei de investitii bancare in al doilea trimestru, la 87 milioane euro, cu mult sub nivelul de 855 milioane euro anuntat in al doilea trimestru din 2008.

Directorul executiv George Pauget a promis in 2008 sa reduca finantarea alocata acestei divizii, sa elimine 500 de posturi si sa tempereze operatiunile mai riscante ale bancii, pe piata produselor derivate.

Provizioanele au crescut de peste trei ori in al doilea trimestru, la 1,13 miliarde euro, fata de perioada similara din 2008.

Pierderile inregistrate de Emporiki Bank, din Grecia, divizia CA din statul elen, au afectat rezultatele grupului francez.

Titlurile CA s-au apreciat cu 57% de la inceputul anului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Brexit: Instalatorul polonez se intoarce acasa atras de salarii mari
Setari Cookie-uri