Titlurile societatilor financiare au crescut in sedinta de ieri, astfel ca s-au detasat net de celelalte actiuni. In timp ce indicele intregii piete, BET-C, si cel al blue-chips-urilor, au inchis in scadere cu 0,1%, indicatorul SIF-urilor, BET-FI,a urcat cu 1,3%. "Numarul tranzactiilor a fost mai mare ieri,pe fondul ordinelor mai multe de cumparare", comenteaza un broker, care a dorit sa-si pastreze anonimatul.
Valoarea tranzactiilor s-a situat la 31,1 milioane lei, reprezentand 8,7 milioane euro, in crestere fata de sedinta precedenta, cand rulajul a fost de 22 milioane de lei.

SIF 5 Oltenia si SIF 2 Moldova au tinut capul de afis si ieri. "Sunt societatile financiare care dau cele mai bune dividende si au cele mai bune rezultate financiare", spune brokerul. "Pentru ca au in portofoliu companii profitabile, aceste doua SIF-uri sunt cautate si de catre fondurile straine", a adaugat analistul.

Asadar, cele mai multe tranzactii s-au facut cu actiunile SIF 5 Oltenia, volumul transferat fiind de 4,1 milioane de titluri, cu un rulaj de 7,9 milioane lei. Pretul a urcat cu 1,6%, pana la 1,9100 lei/actiune. SIF 2 Moldova a facut obiectul unor transferuri in valoare de 4,8 milioane lei, in urma schimburilor cu 3 milioane de actiuni. Cotatia titlurilor SIF 2 a ajuns la 1,6100 lei/ actiune, cu 2,5% mai mult fata de sesiunea bursiera anterioara.

Titlurile Bancii Transilvania au ramas la pretul din sedinta precedenta, de 1,0200 lei/actiune, in conditiile tranzactionarii a 3,6 milioane de actiuni, la valoarea totala de 3,6 milioane lei. Un pachet de 2,2 milioane de actiuni TLV au fost transferate printr-o tranzactie speciala, la pretul de 1,0100 lei/actiune. Brokerii spun ca titlurile TLV nu au motiv sa mai creasca, acestea fiind supraevaluate. BRD a avut o evolutie negativa, ieri, cotatia coborand cu 1,5%, pana la 13,0000 lei/ actiune. S-au transferat 229.000 de actiuni, cu un rulaj de 2,9 milioane lei.

In lipsa Rompetrol Rafinare, suspendata de la tranzactionare pentru desfasurarea AGEA, titlurile Petrom au mai crescut usor, cu 0,4%, inchizand la 0,4590 lei/actiune. S-au facut schimburi cu 4,2 milioane actiuni, la valoarea de 1,9 milioane lei. Analistii opineaza ca SNP se afla, in prezent, intr-o stare de letargie, desi are potential de crestere. Insa, scaderile inregistrate in ultima perioada de aceste actiuni nu sunt semnificative, tinand cont de faptul ca maximul istoric atins de titlurile SNP a fost de 0,4800 lei/actiune.

In sectorul farmaceutic s-au inregistrat, de asemenea, usoare cresteri. Actiunile Sicomed au atins pretul de 1,3000 lei/actiune, cu 0,7% mai mult fata de cel din sesiunea precedenta, insa volumul tranzactionat a fost relativ mic, de 86.500 actiuni.

Titlurile Antibiotice au consemnat o crestere mai mare, de 1,1%, ajungand la 0,8500 lei/actune. Transferurile au implicat 124.500 de actiuni. Un volum de 416.000 de actiuni ATB a fost transferat printr-o tranzactie speciala, la pretul de 0,7300 lei/actiune.

Prognozele brokerilor pe termen scurt inclina catre parcurgerea unei perioade de stagnare sau usoara scadere a pietei bursiere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri