Potrivit ultimelor interpretari vehiculate recent cu privire la societatea de asigurare Agras, potrivit carora “in pofida faptului ca Agras nu a mai desfaturat activitate pe primele sase luni ale acestui an, motiv pentru care ar fi trebuit sa i se retraga autorizatia, CSA s-a facut ca nu vede aceasta situatie si i-a permis sa isi mentina licenta”. Comisia a explicat ca pe baza raportarilor transmise de societate, la data de 30.06.2009, aceasta avea in portofoliu contracte de asigurare in vigoare, contracte pentru care avea constituite rezervele tehnice prevazute de legislatia in vigoare.

Totadata, societatea a solicitat CSA aprobarea pentru transformarea in societate de asigurari de viata.

Acest proces se realizeaza etapizat, intrucat presupune nu numai depunerea de catre societate a intregii documentatii necesare in acest sens, ci si analizarea acesteia de catre autoritatea de supraveghere in vederea verificarii indeplinirii conditiilor prevazute de legislatia in vigoare.

„In consecinta, afirmatiile potrivit carora CSA ar fi trebuit sa ii retraga autorizatia societatii Agras Asigurari S.A. in conformitate cu prevederile art. 14 din Legea nr.32/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt nefondate si tendentioase”, concluzioneaza comunicatul autoritatii de supraveghere a pietei asigurarilor.