Emporiki Bank Romania, filiala locala a Emporiki Bank Grecia, membra a grupului francez Credit Agricole, lanseaza noi produse de creditare pentru persoanele fizice, principala caracteristica a acestora fiind ca ofera clientului posibilitateade a opta pentru o perioada de gratie de maxim 12 luni, in care acesta nu plateste principalul.
In plus, noul credit de nevoi personale fara ipoteca acopera pierderea involuntara a locului de munca, decesul si incapacitatea temporara de munca, prin asigurarea pe care o are atasata produsului, iar valoarea maxima a imprumutului acordat este de 50.000 euro (sau echivalent lei ori dolari).

Creditul fara ipoteca se acorda pe o perioada de pana la 120 de luni (10 ani), iar in calitate de codebitor se accepta sotul sau sotia, parintii, copiii sau partenerii. De asemenea, se poate acorda o perioada de gratie de maxim 6 luni, in care clientul nu plateste principalul.

Creditul de nevoi personale cu ipoteca are ca avantaje principale perioada maxima de creditare de 40 ani si valoarea maxima a imprumutului de 500.000 euro (sau echivalent in lei ori dolari). Emporiki Bank finanteaza pana la 80% din valoarea evaluata a proprietatii si nu percepe comision lunar de administrare si comision de analiza a dosarului. In acest caz, perioada de gratie este de pana la 12 luni, timp in care clientul nu plateste principalul.

“Imbunatatirea produselor de creditare existente demonstreaza intentia noastra de a sprijini situatia economica actuala si de a ne ajuta clientii, fiind cat mai flexibili atat prin conditiile de acordare, cat si prin riscurile pe care le acoperim prin asigurarile oferite. Prin aceste produse dorim sa dovedim inca o data ca suntem prezenti in Romania pe termen lung si sa demonstram suportul nostru de a fi alaturi de clientii nostri in aceasta perioada dificila. ”, declara Gerasimos Tsiaparas, general manager al Emporiki Bank Romania.

Un alt produs relansat de catre banca este creditul ipotecar, cu o perioada de creditare de pana la 40 de ani si o valoare a imprumutului de pana la 1 milion de euro. Clientul poate opta pentru o perioada de gratie de maxim 12 luni la principal, nu plateste comision lunar de administrare si comision de analiza, iar banca finanteaza pana la 80% din minimul dintre valoarea evaluata si valoarea de cumparare a imobilului.

Gradul de indatorare acceptat de Emporiki pentru oricare dintre produsele de creditrare ajunge pana la 69%, iar banca accepta ca o gama larga de venituri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si