Astra Asigurari, unul dintre cei mai mari asiguratori de pe piata locala non-life, estimeaza un profit net de peste 9 milioane de lei in 2009, de trei ori mai mare comparativ cu anul precedent, cand a avut un profit de 3 milioane de lei, pe o crestere de 23% a afacerilor de peste 800 milioane de lei, de la 649,9 milioane de lei in 2008.
„Vom incheia anul cu prime brute subscrise de circa 800 de milioane de lei si un profit de 9 milioane de lei”, a declarat Radu Mustatea (foto), presedinte directorat in cadrul Astra Asigurari.

Mustatea a adaugat ca in perioada decembrie-februarie se reinnoiesc circa 30% dintre politele de asigurare RCA, iar la sfarsitul acestei perioade estimeaza peste 500.000 de polite incheiate de Astra.

„La sfarsitul primelor 10 luni ale acestui an aveam peste 700.000 de polite RCA incheiate”, a mai declarat acesta, adaugand ca dauna medie pe segmentul RCA la nivelul pietei este de 4.000 de lei, fiind in evolutie crescatoare in ultimii ani. "In acest an, dauna medie a crescut mai ales pe fondul devalorizarii monedei nationale", a mai detaliat acesta.

In prezent, Astra Asigurari are in portofoliu peste un milion de polite de asigurare de locuinte facultative pe care estimeaza ca le va reinnoi.

Citeste aici despre rezultatele companiei la finele trimestrului III.

Astra tinteste 5 mil. euro intr-un an prin noul portal de vanzari online

Astra si-a propus, de asemenea, sa subscrie in urmatoarele 12 luni peste 50.000 de polite de asigurare prin intermediul noului portal de vanzari online si un volum de prime brute subscrise de peste 5 milioane de euro, dupa cum a declarat vicepresedintele asiguratorului Dacian Vinereanu.

"In primul an, 40% din vanzarile companiei prin intermediul acestui portal vor fi reprezentate de politele RCA, 40% de asigurarile property, iar 15% de cele Casco. Vanzarile online au un potential urias de dezvoltare in Romania si au fost in cursul acestui an singura piata de retail in crestere in comparatie cu cea traditionala, care a inregistrat scaderi de 50%", a declarat Dacian Vinereanu.

El a mai explicat ca, in Ungaria, aceasta piata s-a ridicat la valoarea de 50 de milioane de euro in 2008.

Astfel, Astra a lansat propriul website de vanzari directe de asigurari. Prin intermediul portalului, clientii asiguratorului pot sa contracteze asigurari direct din fata computerului de acasa sau de la serviciu.

Politele de asigurare incheiate prin intermediul acestui portal pot fi platite online (cu cardul) sau offline (prin oricare dintre modalitatile de plata curente: numerar la ghiseul bancilor partenere, transfer bancar, Internet banking etc.), in ambele cazuri, fara comision suplimentar.

"Incepem cu cele mai populare produse de asigurare si care se preteaza mai bine pentru incheierea online", a declarat seful Astra Asigurari, Radu Mustatea.

El a adaugat ca exista polite complexe care au nevoie, printre altele, de inspectii de risc sau de vizita la domiciliu, de aceea nu pot fi incheiate on-line toate politele din portofoliul companiei.

La aceasta data, doar cinci dintre produsele societatii de asigurari pot fi achizitionate prin Internet, respectiv RCA, Casco, asigurarea locuintei (CasAsigura Plus, produsul de baza, si Imobilia, produsul complex pentru protectia completa a casei), dar si asigurarea medicala pentru calatorii in strainatate. "Cele cinci produse sunt cele mai solicitate si reprezinta peste 90% din portofoliul de retail al companiei", a mai explicat Mustatea. Cu toate acestea, reprezentantii companiei sustin ca Astra isi va diversifica oferta de asigurari ce pot fi incheiate online.

In prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 60 de tipuri de asigurari generale, de viata si sanatate, dar si derivate ale acestora.

Astra ofera si o reducere de 5% la politele RCA pentru firme si populatie, iar produsul CasAsiguraPlus poate fi achizitionat la preturi incepand cu 10 euro pe an, in timp ce clientii care vor incheia polita EuroCasco la Astra Asigurari vor beneficia de reduceri, in functie de marca autoturismului asigurat si de profilul conducatorului auto.

„In limita unui plafon maxim de 5% vom oferi reduceri pentru cele 5 produse achizitionate online. Fiecare dintre cele cinci produse are cate o promotie”, a precizat Mustatea.

Astra Asigurari este cea mai mare companie de asigurari cu actionariat si capital romanesc, fiind totodata si printre cele mai capitalizate companii autohtone de profil, avand un capital social in valoare de 55 milioane de euro.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si