ING Bank Romania va opera in 2010 intr-o formula de banca universala, pentru prima data de cand a intrat pe piata locala, adica unitatile specializate in prezent pe corporate vor oferi si servicii si produse de retail si pentru IMM-uri, a declarat directorul general al institutiei, Misu Negritoiu (foto), informeaza Mediafax.
"Anul viitor nu avem planuri de dezvoltare, ci de consolidare. Deocamdata, in 2010 o sa operam intr-o formula de banca universala, pentru prima data de cand suntem in Romania, adica toate unitatile vor fi integrate. Mai precis, sucursalele de corporate vor oferi si servicii de retail si pentru IMM-uri. Incercam astfel sa raspundem tuturor segmentelor de piata. Vom opera ca o banca mult mai integrata", a declarat directorl bancii.

El a explicat ca schimbarea strategiei a fost determinata de faptul ca dezvoltarile realizate pe plan local au ajuns la maturitate si ofera in prezent posibilitatea de integrare, dar si de schimbarile care au loc la nivel grupului olandez, care se va reintoarce la furnizarea de produse si servicii de baza.

"In primul rand, in Romania, am facut niste dezvoltari separate organic, care au ajuns la maturitate si care ne ofera posibilitatea ca sa integram cu totul. In al doilea rand, la nivelul bancii ING ne reintoarcem la produsele si serviciile de baza, adica «back to basics». Este un proiect mai mare, in care grupul se concentreaza in principal pe operatiunile din Europa si tarile europene, dar si pe serviciile si produsele de baza, operand mai integrat decat pana acum. Este vorba de un sistem, o institutie mai omogena decat a fost pana in prezent", a spus seful ING Bank Romania.

Negritoiu a mentionat ca banca are in prezent 220 de sucursale, din care 35 de unitati specializate pe segmentul corporate.

"Anul viitor in mod sigur vom obtine un profit mai mare decat in 2009", anticipeaza directorul general al ING Bank Romania.

In ceea ce priveste creditele neperformante, Negritoiu a mentionat ca ING are capacitatea de a absorbi acest tip de imprumuturi, atat pe segmentul de retail, cat si pe cel corporate.

"Nu prevedem ca vom avea probleme mai mari decat avem acum, adica estimam ca portofoliul de credite neperformante nu va creste. In plus, ce numim credite neperformante sunt deocamdata in faza de alarma, nu au devenit efectiv neperformante, si le-as numi imprumuturi cu probleme. ING Bank, in afara de cazul pe care l-a facut public, respectiv Flamingo, nu are in rest credite neperformante propriu-zise pe corporate, ci sunt imprumuturi cu probleme", a explicat oficialul bancii.

Negritoiu a adaugat ca majoritatea clientilor bancii care au avut probleme din cauza scaderii volumului de vanzari, si au discutat cu ING, au ales sa se angajeze la un program "real" de restructurare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Misu Negritoiu, fostul sef al ASF, ajunge consultant in BIG4