Marsh, filiala locala a celui mai mare broker de asigurari din lume, se orienteaza catre segmentul asigurarilor de malpraxis din Romania lansand in acest sens un site si o linie telefonica unde medicii se pot interesa in privinta acestui gen de polita, dar si la practicile internationale privind asigurarea de malpraxis.
In Uniunea Europeana majoritatea asociatiilor sau uniunilor profesionale (medici, arhitecti,ingineri,avocati, alte profesii liberale) se implica in studierea si/sau negocierea unor oferte de asigurare in beneficiul si pentru protectia membrilor sai expusi riscurilor de a fi reclamati de pacienti sau clienti.

Conform Marsh, proiectul urmeaza a fi imbunatatit in continuare si prin oferirea de informatii de interes, cum ar fi practicile internationale cu privire la asigurarea de malpraxis, noutati, sfaturi privind gestionarea unei daune malpraxis.

“Dorim sa cream o comunitate de medici bine informati si asigurati, unde sa schimbam opinii si sa impartasim experiente din care sa invatam cu totii”, a detaliat Eduard Simionescu, managerul departamentului de Asigurari Profesionale.

Totodata, s-a observat si in Romania o tendinta in crestere a reclamatiilor de malpraxis impotriva personalului medical. Din aceasta cauza este necesar ca asigurarile obligatorii incheiate de medici sa ofere o acoperire mai buna a riscurilor acestei profesii.

“Inainte de a lansa acest proiect, am studiat piata, conditiile de asigurare, am aflat si parerea medicilor si parerea asiguratorilor si ne-am dat seama ca sunt multe aspecte care trebuie imbunatatite. Am decis atunci sa ne implicam si sa incercam sa rezolvam cat mai multe dintre acestea in beneficiul medicilor carora le recomandam sa se informeze cu privire la ce asigurari si servicii cumpara” , a explicat Cristian Fugaciu (foto), director general Marsh Romania.

El a adaugat ca exista deja medici care au inteles riscurile profesiei alegand astfel sa se asigure pentru sume asigurate de cateva ori mai mari decat cele minime impuse. “De exemplu, un medic s-a asigurat prin programul nostru pentru o suma asigurata de circa 250.000 de euro. Nu in ultimul rand noi credem ca demersul nostru va ajuta piata de asigurari in general”, a comentat Fugaciu.

Pana in prezent, genul acesta de asigurare a fost incheiata de medici formal, in graba si fara sa fie analizat prea atent care sunt acoperirile si beneficiile oferite.

“O acoperire cat mai buna a acestui risc este vitala in conditiile in care cererile de despagubire au crescut in ultima perioada in Romania. Oferta Marsh este doar o optiune pentru medici, nu este obligatorie, insa prezinta avantajul ca a fost negociata de un profesionist care ne sprijina si care se va implica si in asistarea medicilor in cazul unei reclamatii de la pacienti”, a detaliat la randul sau Vasile Astarastoae, presedinte Colegiul Medicilor din Romania.

In Romania, Marsh este unul dintre cei mai importanti jucatori ai pietei de brokeraj in asigurari si consultantei de risc, are birouri in Bucuresti, Cluj si Timisoara si 70 de angajati avand experineta semnificativa pe segmentul de asigurari de raspundere profesionale din tara si din lume. Anul trecut, brokerul a inregistrat o cifra de afaceri de peste 11 milioane de dolari si a plasat prime de 90 milioane de dolari.

Marsh este parte a grupului Marsh & McLennan Companies, lider mondial in brokeraj in asigurari si consultanta de risc, cu operatiuni in peste 100 de tari si 53.000 de angajati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri