Rezultatele unui studiu, efectuat recent de către Mercer Marsh Benefits, dezvăluie că un procentaj semnificativ de companii din România, care au furnizat date pentru studiu, își arată preocuparea față de sănătatea vizuală a angajaților lor. Potrivit raportului, 82% dintre companiile participante au implementat deja, sau iau în considerare introducerea acoperirii costurilor pentru ochelarii de vedere, ca beneficiu extra salarial, oferit angajaților.

Studiul, care a inclus peste 80 de companii, din 20 de industrii, vine în contextul legislativ stabilit prin Hotărârea de Guvern (HG) nr. 2028 din 9 august 2006. Potrivit acestei HG, angajații care lucrează în fața unui ecran (monitor), trebuie să primească ochelari de protecție specifici activității lor, indiferent dacă poartă sau nu, ochelari cu prescripție medicală. Pe 22 decembrie 2022, CJUE a decis că angajatorii sunt responsabili pentru acoperirea costurilor cu ochelarii de vedere, pentru angajații care își desfășoară activitatea de lucru în fața ecranelor.

Dintre companiile participante la studiu, aproape 60% se gândesc să implementeze acest beneficiu pentru angajații lor, în timp ce 24% au inclus deja această inițiativă în pachetul de beneficii extra salariale oferite.

Concluziile raportului arată că, aproape jumătate dintre companiile respondente explorează diverse opțiuni pentru acordarea acestor beneficii, fie ca parte a asigurării de sănătate, prin parteneriate cu diverși comercianți de optică medicală, fie printr-un beneficiu acordat în mod direct către angajați.

De asemenea, studiul concluzionează că cei mai mulți dintre angajatori (80%) sunt dispuși să aloce, ca parte a acestui beneficiu, sume cuprinse între 300 și 1.000 de lei pentru fiecare angajat. Aproape 30% dintre companii vor suporta costurile, ori de câte ori este necesară modificarea dioptriilor, iar 24% acordă acest beneficiu doar o dată pe an.

Sănătatea propriilor angajați era deja în topul preocupărilor organizațiilor din România. Studiul nostru indică modul în care modificarea cadrului legislativ, alături de preocuparea companiilor pentru sănătatea vizuală a angajaților, conduc la implementarea rapidă și pe scară largă a unui nou tip de beneficiu. Companiile au înțeles deja avantajele pe care toate beneficiile legate de starea de bine și de sănătate a angajaților le aduc, atât din perspectiva competitivității pe piața talentelor cât și ca măsuri de prevenție și de creștere a productivității angajaților, afirmă Anca Ene, Mercer Marsh Benefits Manager, Romania.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri